Pınarlar Köyü'nde oturan Osman Er'in dünyası yavaş yavaş kararıyor. 21 yaşındaki genç, arkadaşları ile çarşıya gitmek, gezmek en önemlisi çalışmak ve ailesine yük olmak istemiyor. Ancak küçük yaşlardan bu yana gözündeki rahatsızlık iddiasına göre yanlış tedavilerle daha da ilerledi... Şimdi kör olma tehlikesi ile karşı karşıya...

Miyop, katarak ve gece körlüğü olan Er, göz arkasındaki damarları zarar gördüğü için bir gözünü tamamen kaybetti diğeri de tükenmek üzere. Her yıl numarası büyüyen gözlüklerinden kurtulması için çalmadık kapı bırakmayan ailesi ise böyle bir hastalık sebebiyle Er'in gözlerinden mahrum olmasını istemiyor. Er'i eğitiminden de eden rahatsızlığı tedavi edilmezse, 21 yaşındaki gencin görme gücü yakında tükenecek.

1 yıldır evden doğru belli çıkamayan Er, kendini sakatlamaktan korktuğunu söyledi. Öncelikle hastalığına çözüm arayan Er, tedavi edilemezse engelli raporu verilmesini istedi.

Gündüz yüzde 10, gece sıfır

Hastalığının nasıl başladığını ve ilerlediğini anlatan Er, "İlk zamanlar böyle değildi. Zamanla puslanmaya başladı. Sık sık baş ağrıları oldu. Gittiğim doktorlar miyopsun böyle devam edecek ve ömür boyu gözlük takacaksın diyordu. Son olarak gittiğim doktor yaşlandıkça gözümü kaybedeceğimi söyledi. Bir işe girip çalışman lazım dendi. Bu duruma alışmam lazımmış "Bana senin gibi ne insanlar var, iş yapıyorlar" dendi. Ben okulumu da yarım bırakmak zorunda kaldım. Kendi ihiyaçlarımı da karşılayamıyorum. Her yeri kırıp döküyorum. Tedavisi varsa olmak istiyorum. İşe girebilir raporu verdiler. "Ben okulu bitiremiyorum nasıl çalışacağım" dedim. "Televizyonda görüyoz onlar yapıyor sen de yapabilirsin" dedi. Ben çalışırım ama kendimi sakatlamaktan korkuyorum. Gündüz yüzde 10, gece sıfır görüyorum son bir yıldır dışarı bile çıkamıyorum." dedi.

Ağabeyi Osman Er ise kardeşinin hastalığının tedavisi olduğuna inandığını söyledi.
Abi Er, "Buradaki doktorlar hep yanlış gözlük veriyorlardı. Bir gözünden bahsediyodurduk iki gözünün de rahatsız olduğunu öğrendik. Gözünün arkasındaki damarlar kuruyomuş. İlaç tedavisi gördü, ilaçlar kendisine de zarar vermeye başlayınca bıraktık. Doktorların söylediği tedavisi yok. Biz bunun tedavi edileceğini düşüyorum. Tedavisi yapılıyorsa bizim için en güzel servettir." dedi.

 

 

Haber; S. KAŞKIR