Düzce’de yaşayan Semih-Gizem Baykul çiftinin çocukları Zeynep Sare Baykul SMA-Tip 1 hastalığı ile dünyaya geldi. Kızlarını hayatta tutmak için mücadeleye girişin aileye yardım etmek için Türkiye ve yurtdışından gönüllüler ‘Zeynep Sare’ye Nefes Ol’  kampanyası başlattı.

2 yaşına kadar Amerika’daki 2.4 milyon dolarlık tedaviyi alması gereken minik kız için zaman daraldı. 1.5 yaşına ulaşan Zeynep Sare’nin yaşama umudu için gerekli olan paranın henüz yüzde 34’ü toplanabildi. Minik bebeğin ailesi ve gönüllüleri Düzceliler’e ellerinden geldiğince kampanyaya destek verme çağrısında bulunurken Sare için toplana paraların çalındığı 3 ayrı hırsızlık vakasıysa vicdanları sızlatmıştı.

Kampanya sürerken Zeynep Sare’nin hayatta kalması için bir bağış da Düzce İşçileri Dayanışma Derneği’nden geldi. Dernek üyeleri ‘Zeynep Sare’ye Nefes Ol’  kampanyasına 10 bin TL bağışta bulundu. Dernekten yapılan açıklamada minik kızın tedaviye ulaşabilmesi için çok az bir süresi kaldığınn altı çizilerek tüm vatandaşlar ellerindeki imkânlara göre kampanyaya destek vermeye davet edildi.