Düzce Valiliği’nde Yabancılar İzleme Komisyonu toplantısı yapıldı.

Düzce Valiliği bünyesinde kentte yaşayan yabancıları tespitini yapabilmek ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Yabancılar İzleme Komisyonu kuruldu.
Bugün yapılan Yabancılar İzleme Komisyonu toplantısına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İ Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Müftüsü Selami Emen ve kurum müdürleri katıldı.

Yabancılar İzleme Komisyonu Toplantısı’nda alınan kararlar neticesinde en kısa sürede saha çalışmalarına başlanması planlanırken saha öncesi bugün son değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Saha çalışmaları için belirlenen 10 ekibin her birinde 2 uzman, 1 tercüman bulunması kararı alınarak ekipler eşliğinde köy ve mahallelerde yabancılar ziyaret edilecek ve izleme tespit formu doldurulacak. Ayrıca çalışmalara kamu kurumlarının yanındasivil toplum kuruluşları tarafından da destek sağlanması bekleniyor.
Yabancılara doldurulacak olan tespit formlarında, kurumların öncelik alanları ve yabancıların ihtiyaçlarına yönelik sorular yer alacak. Sahadan elde edilen veriler ışığında ise yabancılara yönelik sosyal çalışmalar başlatılacak.