Denizbank'ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiği “1000 Köye 100 bin Kitap” projesi kapsamında Düzce'de 10 köye 100'er kitap hediye edildi. Düzce Valisi Bülent Kılınç, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal,ve Denizbank yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Bülent Kılınç, Düzce'de tarımın fındığa endeksli olduğunu ve bu tabunun yıkılması gerektiğini belirterek, bunun için de alternatif tarıma ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Kılınç, insanların okuduğundan çok duyduğuna inanması düşüncesinin geride bırakılması gerektiğini belirterek dağıtılan kitapların okunmasını istedi.


Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal da yaptığı konuşmada Tarımın Düzce'de genişleyerek ilerlediğini belirtti. Ünal alternatif tarım üzerine Düzce'de Çilek başta olmak üzere bir çok tarım ürünlerinin de gelişerek ilerlediğini ve kazançlı bir tarım yapılmaya başlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Beyköy Beldesi, Boğaziçi Beldesi, Çayağzı Köyü, Darıcı Köyü, Fevziye Köyü, Dokuz Değirmen Köyü, Hacı Yakup Köyü, Karakaş Köyü ve Pırpır Köyüne proje kapsamında 100 kitaptan oluşan set hediye edildi.