Düzce Belediye Meclisi’nin Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Salih Keskinli Başkanlığında gerçekleşen Mayıs Ayı 2.Birleşimi Melen Su Park’ın bir önceki birleşimde gündeme gelen kiralama süresinin 10 yıla çıkartılmasına ilişkin madde gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Komisyon raporunda yer alan, komisyonun Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Selahattin Sert başkanlığında komisyon üyeler, Alp Cengiz, Murat Özsoy ve Ayhan Cicu’nun katılımıyla toplandığı, talebin görüşüldüğü ve 5 yıllık süre ile kiralanmasının oy çokluğu ile kabul edildiğine ilişkin karar, MHP Grubu ile AK Parti Grubu’nu ters düşürdü.



“Komisyonumuzda böyle bir madde hiç gündeme gelmedi”
Komisyon üyelerinden Murat Özsoy, toplanan komisyonda böyle bir gündem maddesi görüşülmediğini kaydederek,  “Komisyonumuzda böyle bir madde hiç gündeme gelmedi. Sanırım komisyondan sonra komisyon başkanı arkadaşım, böyle bir talepte bulunmuş. Bunun anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

“Biz bu konuyu görüştük 5 yıl konusunda anlaşmaya vardık”
Yine komisyon üyelerinden Alp Cengiz, Özsoy’un aksine, “Biz bu konuyu görüştük ve ortak olarak 10 yılın olmaması gerektiği kararına vardık. Nihayetinde de bugün yaptığımız görüşmelerde 5 yıl konusunda anlaşmaya vardık” ifadesinde bulundu.  

“Bunun zaten 5 yıllık bir tahsisi var”
Düzce belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam ise, Melen Su Park’ın, geçtiğimiz Ocak ayında Düzce Belediyesi’ne ait 55 taşınmaza ilişkin alınan bir karar olduğunu anımsatarak, “Bunun zaten 5 yıllık bir tahsisi var. 10 yıl kabul edilmiyorsa 5 yıl olarak devam edecek. Normal 5 yıllık zaten daha önceden alınmış bir karar var” diye konuştu.

“Ocak ayında aldığımız bir kararı bugünü kurtarmak için kullanmayalım”
Son olarak Murat Özsoy, anlaşmazlığın yaşandığı konuya açıklık getirdiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu 10 yıllık kiralama konusu komisyonda gündeme geldi. Ancak komisyondaki arkadaşımız şimdi görüşmeyelim. Yarın bu konuyla ilgili gerekli araştırmalarımızı yapalım. Ondan sonra bu konuyu tekrar görüşelim dediler. Biz de komisyonun ikinci kez toplanamayacağını, konunun toplantıda sonuçlandırılmasını istedik. Daha sonra komisyon başkanımız sanıyorum 1 saat önce falan bu teklifle gündeme geldi. Biz de açık bir şekilde, 10 yıl olarak gelen talebi biz komisyon olarak evet diyelim, o zaman sorun ortadan kalkmış oluyor. Ocak ayında aldığımız bir kararı tekrar geri çevirerek bugünü kurtarmak için kullanmayalım. Ricamız buydu. Ancak böyle bir kararı yazdırdı ve okumadığımız bir kararla ilgili şu anda Yüce Meclis’e teklif ediyor. Bunu anlamak mümkün değil.”

Tüm bu yaşananların odağında bulunan ancak sessizliğini korumayı tercih eden Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Selahattin Sert, konunun gündemden düşürülmesini teklif ederek sessizliğini bozdu.

Gündemden düşürüldü!
Diğer AK Parti Grubu üyelerinin de maddenin gündemden düşürülmesini talep etmesi üzerine Belediye Meclis Başkanı Salih Keskinli, Melen Su Park için alınan bir karar olduğunu belirterek, konunun gündemden düşürülmesi teklifini meclise sundu.  Bunun üzerine teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

Haber: Ö.YILMAZ