Düzce’yi en köklü özel eğitim kurumu olan Öncü Eğitim Kurumları, 10. kez ‘Yıl Sonu Etkinlikleri’ne ev sahipliği yapıyor. Şıralık’ta bulunan Düzce Doğa Okulları Kampüsü’nde bu sabah başlayan etkinliğin bir de önemli misafiri vardı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 8 devlet okulunun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere konuk oldu. Sabah saatlerinde Şıralık’taki kampüse gelen Bakan Özlü’yü kalabalık bir karşılama heyeti bekliyordu. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Doğa Okulları Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Düzce/Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin ile Meclis Başkanı Ahmet Dertli başta olmak üzere protokolün de yoğun katılım sağladığı etkinlikte herkesle tek tek tokalaşan Bakan Özlü, öğrencilerle selamlaşmayı da ihmal etmedi ve ardından okul binasına geçti.



Bakan ve Düzce protokolü de katıldı
Buradaki kahvaltı organizasyonu sonrası açılış töreni yapıldı. Törene Bakan Faruk Özlü'nün yanı sıra Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, TSO yönetimi, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenci ve veliler katıldı.



Bakan stantları tek tek gezdi
Kürsü konuşmaları sonrası sahneye çıkan anaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi protokol ve davetlilerden büyük alkış aldı. Tören, Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi yeni hizmet binasının açılışı ile devam etti. Açılış sonrası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 10. Geleneksel Bilim, Teknoloji, Sanat Etkinlikleri kapsamında kurulan stantları tek tek gezerek, öğrencilerle sohbet etti, bilgiler aldı. Bakan Özlü daha sonra Bolu/Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı'yı bölgeye kazandırdığı yeni anaokulu yatırımı dolayısıyla kutladı ve ‘Yıl Sonu Etkinlikleri’ne katılmak duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya'daki programına katılmak üzere Düzce Doğa Okulları Kampüsü'nden ayrıldı. Özlü, Sakarya'ya hareket etmeden önce 18 Temmuz Stadyumu'na uğrayarak, Ak Parti teşkilatının temayül yoklamasının hayırlı olmasını diledi.






8 devlet okulu stant açtı
Öte yandan Öncü Eğitim Kurumları 10. Yıl Sonu Etkinlikleri'ne Düzce Bilim Sanat Merkezi, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Düzce Hürriyet Ortaokulu, Düzce Merkez Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu, Düzce İsmetpaşa Ortaokulu, Düzce Yeşiltepe Ortaokulu, Düzce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katılarak, kurdukları stantlarda eserlerini sergiledi.

“Dünden Bugüne Türk Tarihi ve Sanatı”
Haftalar öncesinden hazırlıklarına başlanan 10. Yıl Sonu Etkinlikleri, bu yıl da dolu dolu geçti. Düzce Özel Doğa Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni H. Salih Demirhan ve 9, 10, 11. sınıf öğrencileri “Dünden Bugüne Türk Tarihi ve Sanatı” çalışmaları kapsamında Türk tarihini ve sanatını sergiledikleri “Sanat Tüneli” isimli çalışmaları büyük beğeni topladı.

 

'Teşekkür belgesi' verildi
Etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından halk oyunları, müzik performansları, spor, dans ve step gösterileri sunuldu. Renkli görüntülere sahne olan ve adeta festival havasında geçen yıl sonu programı, satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Etkinlik sonunda Düzce/Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı tarafından programa katılım sağlayan okulların öğrencilerine teşekkür belgesi takdim edildi.












Haber: C.ÜSTÜNER