'Başkanlar Manşet'e Anlatıyor" röportaj serimize bu hafta Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar konuk oldu. "İlçenin geleceğine yatırım yapıyoruz." diyerek projelerinde Kaynaşlı'nın gelişimini ön planda tutuklarını har fısratta vurgulayan Başkan Bayraktar, mevcut projelerden yeni hayata geçirilecek yatırımlara, hakkında ortaya atılan iddialardan turizmdeki hedeflerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Kaynaşlı Belediye başkanlığı görevine ilçeyi değiştirmek ve geliştirmek için talip olduğunu söyleyen Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şartlara boyun eğmek için değil, şartları değiştirmek için aday adayı olduk"
"İnsanın olduğu yerde hizmetin bitmesi mümkün değil. Biz geldiğimizde her zaman ifade ettik; Kaynaşlı'da şartlara boyun eğmek için değil, şartları değiştirmek için aday adayı olduk. Daha sonra da partimizin aday göstermesi ve milletimizin teveccühü ile belediye başkanı olarak göreve başladık. 7 Nisan 2018 itibariyle 4 yılımızı doldurduk. Yani bir önceki başkanımızdan görevi o tarihte devraldık. Tabiri caizse biz yeniden bir şehir kuruyoruz. 1999 depreminde Kaynaşlı yüzde 98 yerle bir olmuştu. Bütün idarecilerimiz o günden beri bir şeyler kattı, biz de göreve geldiğimizden bu yana bir şeyler koymaya çalıştık. Bizden sonra gelenler de bir şeyler koyacak. Şunu ifade etmek istiyorum; 'Bizden öncekiler yapamadı, biz yaptık anlayışında değiliz. Herkes bir bu ilçe için bir şeyler yaptı, biz de yapacağız, bizden sonrakiler de yapacak."

"Şuanda ortalama 75 km yol ağımız var"
Göreve geldikleri günden bu yana bir çok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Bayraktar,  "Kaynaşlı 7 mahalle, 20 köyden oluşuyor. 7 mahallede yol ağımız yaklaşık 63 kilometre idi. Şuanda ortalama 75 km yol ağımız var. Ayrıca 4 senede 25 kilometre asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Bunun yanında 11 bin km de kilit parke çalışması yaptık." dedi.

"Belediye önden gider, vatandaş arkadan gelir"
"Belediye önden gider, vatandaş arkadan gelir" anlayışını benimsediklerini ifade ederek, bu sözüne açıklık getiren Başkan Bayraktar, "Yani belediye yolunu açar, suyunu götürür, altyapı hizmetlerini verir; vatandaş da o bölgenin güzelliğini, yapısını meydana getirir." diye konuştu. 

"Kaynaşlı Düzce'nin aynasıdır"
"Kaynaşlı Düzce'nin aynasıdır." diyen Bayraktar, "Yani Ankara'da gelen bir vatandaş Kaynaşlı'yı nasıl görürse, Düzce'yi de o şekilde anımsar. Biz ilk 4 yıl mahallelerimizde çalışmalar gerçekleştirdik. Son 1 yılımızda ise Allah izin verirse merkezde çalışmalar yürüteceğiz." dedi.

"Artık Kaynaşlı'da su sıkıntısı yok"
Daha önceki belediye başkanlarının altyapı çalışmalarında önemli bir mesafe katettiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti: "Biz geldiğimizden beri 4 km'nin üzerinde kanalizasyon çalışması yaptık. Yine yaklaşık 12 km'nin üzerinde de su şebekesini yeniledik. Artık Kaynaşlı'da su anlamında sıkıntı yok."

Atık su arıtma tesisi Şimşir mevkiinde yapılacak
Atık su arıtma tesisi olmadığı için Akçakoca dışındaki tüm ilçelerde Melen Suyu başta olmak üzere  su kaynakları kirliliğin pençesinden kurtulamıyor. 10 yılı aşkın süredir ilçelere kazandırılması beklenen tesis konusunda ilk müjdeli haber Başkan Bayraktar'dan geldi. Kaynaşlı Atık Su Arıtma Tesisi için İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ)'nün önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını açıklayan Bayraktar, "Şimşir mevkiinde yapılacak tesis ile bu sorunda ortadan kalkmış olacak. Bu yatırım Akçakoca hariç bütün ilçelere yapılacak, ilk olarak çalışmalar ise Kaynaşlı'da başlayacak." dedi.

2 katlı kapalı pazaryeri yapılacak
"Biz göreve gelmeden önce halka vaatte bulunmadık, yapılacaklar listesi ile geldik." diyen Bayraktar, konuşmasını ilçeye yapılacak yeni TOKİ konutları hakkında bilgiler vererek sürdürdü. Merkez Dereboğazı mevkiinde 134 tane, Karaçalı mevkiinde ise 64 tane olmak üzere TOKİ tarafında ilçeye toplam 198 yeni konut kazandırılacağını açıklayan Bayraktar, talep toplama işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Yine ilçe merkezine modern bir pazaryeri kazandıracaklarını belirten Bayraktar, "Terminalden boşalan binaya yaklaşık maliyeti 2 milyon TL olan 2 katlı kapalı bir pazaryeri yapacağız." şeklinde konuştu.

"Son 4 yılda en az 40 yıllık iş oldu bu memlekette"
Son olarak ilçenin turizm alanında daha iyi noktalara taşınması adına yürüttükleri çalışmalardan bahseden Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, "Düzce'de Baja Rallisi dediğiniz zaman, Cumayeri'nde motor sporları varsa bunların hepsi Kaynaşlı'nın sayesindedir. Kano yarışları, motor sporları, trekking, okçuluk, güreş olmak üzere biz şaunda 800 çocuğa burs veriyoruz. Kaynaşlı'da bazıları konuşur; "Yerini ağabeyine sattı, amcasına sattı" diye... O bizim için önemli değil. Gençler ve çocuklar bizim için çok önemli, onlar bizleri çok severler. Belediye meydanında 3-5 kişi benim için konuşmuş hiç önemli değil. Onlar bu memleketin önünü tıkamaya çalışıyor. Biz halkla beraber yürüyoruz. Halk bize inanıyor. Biz onlardan aldığımız güvenle çalışıyoruz. Şu son 4 yılda en az 40 yıllık iş oldu bu memlekette.

"Vicdanen rahatım"
"Kaynaşlı için birçok projeyi Sayın Bakanımız ve milletvekillerimiz sayesinde yapıyoruz. Benim Bakanım, milletvekillerim, benim götürdüğüm projeyi Ankara'da onaylatsın. Biz Kaynaşlı için çalışıyoruz. Biz bu memleketin aydınlık yarınları için uğraşıyoruz. Ben yatağıma yattığım zaman vicdanen rahatım."

Haber: C.ÜSTÜNER