Genç MÜSİAD şubesi 21 yaşında İstanbul’un feth eden Fatihin ruhuyla hazırladıkları organizasyon da Düzce’de gönülleri feth etmeyi başardı. Gece Belediye meydanından Anıtpark’a kadar yürüyüşle başladı. 
Genç MÜSİAD başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı yürüyüşte, Fatih Sultan Mehmet Han at üzerinde temsili olarak canlandırıldı. Anıt Park’ta sona eren yürüyüşün ardından mehter takımının gösterisi Düzceliler tarafından ilgiyle izlendi.

 


Anıtpark’ta devam eden “Fetih Ruhu Düzce'de" adlı program konuşan Vali Ali İhsan Su, İstanbul'un fethinin dünya tarihi açısından önemli sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti

 



MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da İstanbul’un fetih kutlamalarında İstanbul yerine Düzce’yi tercih ettiklerini söyledi ve Fatih Sultan Mehmet'ten alınacak dersler olduğunu söyledi.

 



Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Genç Müsiad başkanı Serkan Verep de konuşmlarında günün anlam ve önemine değindi. Konuşmaların ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ilgiyle izledi. Akşam saatlerinde kısa süreli etkili olan yağmur, programa katılımı engellemedi. Protokol başta olmak üzere vatandaşlar giydikleri yağmurlukla programı izledi. Suni kulenin de kurulduğu platformda, beyaz atıyla ordusuna konuşma yapan Fatih Sultan Mehmet ve surlara zafer bayrağını diken Ulubatlı Hasan canlandırıldı.

 

 

 


Gecede program yapımcısı ve ünlü sunucu İbrahim Sadri de okuduğu şiirleriyle geceye ayrı bir renk kattı. Gece sonunda atılan havai fişekler karanlıkta gökyüzünü renklendirdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır