Düzce’de aydınlatmada yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Bu kez sorunun adresi merkeze bağlı Çavuşlar Mahallesi oldu. 3345. Sokak’ta yaşayan sokak sakinleri yaklaşık 15 gündür geceleri değil de gündüzleri yanan sokak lambalarından yakındı.

Yetkilileri aradıklarını ancak hiçbir yetkili tarafından seslerine kulak verilmediğini savunan sokak sakinleri özellikle çocuk ve kadınların hava karardıktan sonra yaşadıkları korku ve tedirginliğe dikkat çekti.

“Korkuluyor!”
Geceleri yanmayan sokak lambaları yüzünden zor günler geçiren sokak sakinlerinden Sami Topçu, yaşadıklarını anlattı.

“Bizim sokak lambalarımız aşağı yukarı 15 günden beri yanmıyor. Gece karanlık oluyor ve sabah saatlerinde yanıp öğle saatlerinde sönüyor. Yani karanlıkta sağa sola gidemiyor. Mevlitlere gidilecek gidilemiyor çünkü korkuluyor.”

“Kimse ilgilenmiyor”
Mahallenin bakkalı Muhsin Çiftçi ise şu ifadelerde bulundu:
“Lambalarımız 15 gündür geceleri yanmıyor. Öğrenciler geliyor burada anne-babalarını bekliyor evlerine gidemiyor. Başıboş köpekler var. Çok yere şikayette bulundum ama kimse ilgilenmiyor.”

 “Sokakta kimin dolaştığını bilmiyoruz, cami kapıları gece saatlerinde vuruyor”
Çavuşlar Mahallesi Camii İmamı Ensar Eren ise gece vakti sokakta kimin dolaştığını takip edemediklerinden yakınarak şöyle konuştu:

“15 gündür sokak lambaları yanmıyor. Sabah namazından sonra yanıyor ve öğlene kadar boşu boşuna yanıyor. Ama gece vakti yanmıyor. Bir de gece vakti sokakta kimin dolaştığını takip edemiyoruz karanlıkta. Caminin kapıları gece saatlerinde vuruyor. Kalkıp baktım 2-3 kişi girip çıkıyor. Ne oldukları da belli değil o yüzden tespit edemiyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ