Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kongreleri bugün Yapı Sanatları Odası Olağan Genel Kurulu ile devam etti. DESOB binasında gerçekleştirilen kongre, divan başkanlığı seçiminin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Kongrede bir konuşma yapan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, ilk olarak Afrin Harekatı için, “Eskiden böyle bir hareket olduğunda Türkiye’nin her yerinde kaos oluşurdu. Bugün Allah’a şükürler olsun böyle bir durum yok.” dedi.

Birlik Başkanı Kayıkçı sözlerine oda yönetimlerine yönelik yapılan eleştirilere atıfta bulunarak sürdürdü.

Kayıkçı, “Bazı odalar var bakıyorum. Yok “Şu kadar kredi aldılar, odayı sattılar.” Bu nifaklar hiç iyi şeyler değil. Bakın Düzce’de bizim şuanda kötü bir odamız yok. Böyle odaları kullanan başkanlarımız yok. Bizim beslenme damarımız maaş değil, para değil, sizlerin bize verdiği güven.” dedi.

“Listemizi genişletmek zorunda kaldık”
Mevcut Başkan Bülent Keser ise listesine ilişkin açıklamada bulunarak, şöyle konuştu: “Yönetim listemiz 20 civarında ama gönül ister ki herkesle bir çalışmak. Hep beraber arkadaşız, dostuz. Düzce küçük yer. Herkes birbirini tanıyor. Ben çok uzağınızda değilim. Yakınınızdayım. Ziyaretlere çıktım baya bir yer dolaştım. Ama listede oynamak zorunda kaldık arkadaşlar. Meslek dalları meslek grupları çoğaldığından biraz listemizi genişletmek zorunda kaldık. Bu noktada aramızda gönüllü ayrılmak isteyen arkadaşlarımız oldu. Allah onlardan bir kere daha razı olsun. Her başkana böyle yöneticiler nasip olmaz. Ben de kendilerine birer tane teşekkür plaketi hazırladım.”  

Yönetimden ayrılan isimlere plaket verildi
Konuşmaların ardından yönetimde emeği geçen isimlere plaket takdiminin ardından oy verme işlemine geçildi. Kongrenin tek adayı olan 18 yıllık Başkan Bülent Keser, üyelerin oylarını alarak yeniden başkan seçildi.

Haber: H. GÜRSOY