Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm illerde uygulanmaya devam edilen Genç Çiftçi Projesi’ne çiftçilerden yoğun talep geldiği bildirildi.

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, çalışmalar sonucunda, 2016 yılında 185 genç çiftçiye uygulamış oldukları projelerin karşılığı olarak 5 milyon 550 bin TL, 2017 yılında ise 197 genç çiftçiye seçmiş oldukları projeleri için her birine 30 bin TL değerinde olmak üzere toplam 5 milyon 910 bin TL tamamen karşılıksız hibe desteği verildiği kaydedildi.

Öte yandan Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ve beraberindeki heyet uygulanan projeleri yerinde görmek amacıyla koyun yetiştiriciliği ve tesis yapımı ile birlikte büyükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi uygulayan çiftçilerin tesislerini ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından genel bir değerlendirme yapan İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Tarımda genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve köylerde genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan projeler, 2016 yılında başladı. 2018 yılında da devam edecek bu projelerin zaman içerisinde büyüyerek ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacak.” ifadelerini kullandı.

Haber: C.ÜSTÜNER