Yeni yıl yeni zamlarla gelmiş elektriğe yüzde 30 ile 127, doğal gaza ise yüzde 25 oranında zam yapılmıştı. İlk zamlı faturaların evlere ulaşmasının ardından vatandaş yüksek ücretlerden şikâyet etmeye başladı. Bu durum karşısında sosyal belediyecilik ilkesiyle harekete geçen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyecilerin örnek alması gereken bir uygulama başlattı.

Belediye eliyle elektrik ve doğal gaz yardımı

Bolu Belediyesi eliyle, ildeki dar gelirli 2 bin 500 haneye 2 bin 500 dar gelirli aileye 300 lira elektrik, 6 ay boyunca da 500 lira doğal gaz yardımı yapılması teklifi belediye meclisinde CHP, İYİ Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Bugün kameralar karşısına geçen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bugün toplumumuzun önemli bir kesimini mutlu edecek bir müjdeyi sizinle paylaşmak istiyorum.” diyerek uygulamanın detaylarını anlattı.

‘İğneden ipliğe her şeye zam yaptılar’

Son dönemdeki zamları eleştiren Özcan, “400-500 TL’den aşağı elektrik faturası gelen yok. Doğal gaz faturalar 700-100 TL arasında değişiyor. Böyle insafsızca zamlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmedi. Akaryakıta gelen zamları söylemiyorum. İğneden ipliğe her şeye zam yaptılar. Asgari ücrete gelen zam şimdiden eridi.” dedi.

‘Yoksulları düşünmemiz gerekiyor’

Belediye olarak ellerini taşın altına koymaları gerektiğini belirten Özcan, “Bizim yoksul insanları düşünmemiz gerekiyor. İhtiyaç sahipleri için ne yapabiliriz diye düşündük ve bu fikri ortaya koyduk.” diye konuştu.

12 ay elektrik, 6 ay doğalgaz

Bu uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu belirten Özcan, “2 bin 500 aileye 300 lira aylık elektrik yardımı, ekim mart arası 6 ay boyunca da 500 lira doğal gaz yardımı yapmaya karar verdik. Burada en yoksul 2 bin 500 kişiden bahsediyorum. Bunları objektif şekilde tespit edeceğiz. Biz insanların siyasi görüşüne bakmıyoruz. Bunlar bizim umurumuzda değil.” dedi.

AK Partili üyelere yüklendi

Özcan, yardım kararına evet oyu vermeyen AK Partili meclis üyelerine de, “Bu karara firesiz şekilde evet oyu kullanan CHP’li, İYİ Partili ve MHP’li belediye meclis üyelerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ama bu güne kadar hep garip gureba edebiyatı yapan, ‘Her zaman yoksuldan yanayız’ diyen AK Partili üyelerin bu karar evet demediğini bütün Bolu gördü, bütün Türkiye de duysun. Tabii sizin tuzunuz kuru.” sözleriyle yüklendi.

HABER: Mehmet GÜNESEN