Düzce’de geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkilemiş, bazı evleri su basmasına neden olmuştu. Yağışlar sebebiyle birçok köprü de suların yükselmesi nedeniyle tahrip oldu.
Yenivakıf Köyü’nde evlerine ulaşımı sağlayan köprüleri yıkılan vatandaşlarda onlardan bazıları… Yıllar önce kendi imkânları ile yaptıkları köprünün sel almasının ardından 2 aile tahtalar ve tel yardımı ile tutturdukları derme çatma köprüden karşıdan karşıya geçiyor. Köprü talebini yetkili mercilere iletmelerine karşın olumlu bir geri dönüş almayan Fedai Topkan ve ailesi yetkililere seslerini duyurmak istiyor…


Fedai Topkan, “Cuma günü selden sonra kendi imkânlarımızla yaptığımız köprüde gitti. Kış geldiğinde karşıya nasıl geçeceğiz bilmiyorum. İnsanlık açısından ayıp diyorum. Yarın öbür gün yangın çıksa ben ne yapacağım. Yol yapılsın da çilemiz bitsin… Çocuklarımız korka korka köprüden geçiyor.” dedi.
Su seviyesinin kış aylarında daha da yükseldiğini belirten Topkan, evdeki çocuklarında okula gidip gelirken korku ile karşıya geçtiğini söyledi. Topkan, yetkilerin kendilerine yardım etmesini istedi.

 

Haber; S.KAŞKIR