19 yılda 11 hükümet eskiten, yıllardır bir çivi dahi çakılmadan bekleyen kültür merkezi inşaatı nihayet kaldığı yerden devam edecek. Yapımına 20 yıl önce başlanan Düzce Kültür Merkezi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl nihayet 1,5 Milyon TL ödenek ayrılmıştı. Yüzde 50’si biten kültür merkezi ile ilgili olarak Belediye meclisine bilgi veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, geçen hafta bakanlıkta ve müteahhitle yaptığı görüşmeler sonunda inşaatın 10 gün içinde başlayacağını duyurdu.


Keleş, “Geçen hafta bakanlık ve müteahhitle görüştük. Binanın yüzde 50’si tamamlanmış. Bakanlıkta 1,5 milyonluk kısmını sağlamış. Şuanda mukayeseli keşif yapılıyor. İnşaatın geri kalan kısmında yüzde 25’i bakanlık, diğer yüzde 25’i belediye karşılayacak. 400 bin ödenmesiyle 10 gün içinde başlanması için anlaştık. Bu yaz bu işi bitirmek istiyoruz.” dedi.


Düzce Kültür Merkezi’nin yapımına 1994 yılında başlanmıştı. 20 yıl boyunca çok sayıda bürokrat değiştiren Kültür Merkezinde bir arpa boy alınamadı. Aradan geçen 20 yıl gibi uzun bir süre zarfında bitirilemeyen Kültür Merkezi önce bakanlığın yatırım programına alındı, şimdide müteahhitte anlaşmaya varıldı.

 

 

Haber;S.Kaşkır