KOSGEB destekli İşkur'un açtığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursları bugün başladı. 200 kursiyerin eğitim alacağı kurs 25 kişilik 8 gruba ayrıldı ve ilk grup bugün derslere başladı. İş kurmak isteyen 200 kursiyer 9 gün boyunca toplam 70 saat kurs görecek.



Kursiyerlerin ilk kurs günü Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Celil Kuzu, dersin verildiği mekana gelerek kursiyerlere kursla ilgili bilgiler verdi. Kuzu, geçen seneye nazaran kursiyerlerin sayısının yüzde yüz arttığını söyledi ve kurs süreci ile ilgili kursiyerleri bilgilendirdi.



Kuzu, " 2014 yılına ait Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursları 200 kişilik kursun ilk grubu olan sizler eğitim öğretime başlamış bulunuyorsunuz. Sizler birer girişimci olarak bizlerin karşısına gelip bir iş kurma imkanı sağlayacaksınız, bizler de işveren olarak çalışacağız. Kursumuz 70 saat sürecek. Herhangi bir işyerinde çalışmayan kişilere günlük 20 lira cep harçlığı verilecek. Ayrıca sağlık güvencesi olmayan kişilerin de genel sağlık sigortası primleri kurumumuz tarafından yatırılacaktır" şeklinde konuştu.



Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Celil Kuzu, konuşmasının ardından kursiyerlerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Haber,E.Tınaz