Düzce merkezli Ulusal Keşif Arama Kurtarma Araştırma Derneği (UKSAR) yurt geneline yayılmaya devam ediyor. İstanbul temsilciliğinden sonra Yozgat temsilciliğini de hizmete alan UKSAR gün geçtikçe büyüyor.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulusal Keşif Arama Kurtarma Araştırma Derneği Genel Başkanı Emrah Canözü, Yozgat'ta 40 kişi ile Yozgatlılar'a hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Derneğin her geçen gün büyümeye devam edeceğini bildiren Canözü, 2020 yılı sonuna kadar en az 5 ilde Uksar bayrağının dalgalanmasını hedeflediklerini belirterek, Düzceliler'den derneklerine sahip çıkmasını istedi.



Derneğin amacı
Ulusal Keşif Arama Kurtarma Araştırma Derneği, dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel, heyelan, tsunami gibi doğal afetlerde ve trafik ve benzeri büyük kazalarda, profesyonel bir yaklaşım ile, başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken en uygun koşulları oluşturmak amacıyla kuruldu. Doğru arama ve kurtarma çalışması yaparak, kazazedelere temel ilkyardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilinçlendirmek ve eğitimler vermek derneğin temel hedefleri arasında yer alıyor.