Kalıcı Konutlar 2. Bölge 12. Adada oturan vatandaşlar, SEDAŞ ekiplerinin oturdukları evlerin önünde ki aydınlatma lambalarını almaları nedeniyle karanlıkta kaldıklarını iddia ettiler. Evlerin önündeki lambaların ansızın söküldüğünü söyleyen vatandaşlar, duruma itiraz etseler de 3 aydınlatma direğinin sökülmesine engel olamadılar.

12. Ada site yöneticisi Bedrettin Ulcay,  SEDAŞ’tan açıklayıcı bilgi isterken, Düzce il genelinde tasarrufa gidildiği için bin 500’e yakın aydınlatma direğinin kaldırılacağı cevabını aldı. Ulcay: “ 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Aydınlıkta olmamıza rağmen karanlıkta yaşıyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Mahalle sakinlerinden Kenan Sepetçi ise havanın karardığında dışarı çıkamadıklarını söyleyerek, direkler geri takılırsa maddi olarak yardım edebileceklerini ifade etti.
Sepetçi,  “ SEDAŞ ekipleri geldi. Burada bizim aydınlığımızı aldı. Hava kararınca biz dışarı çıkamayacak mıyız. Bunu mu demek istiyorlar. Yaz akşamları serin havada eşimizi alıp dışarı çıkıp gezemeyecek miyiz. Çoluğumuz çocuğumuz gece parkta oyun oynayamayacak mı? Tasarruf yapacağız diyerek bizim aydınlığımızı aldılar. 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Ben bu konu ile ilgili ilk defa böyle bir şey görüyorum. Biz SEDAŞ’a gittik ve bazı kişiler ile görüşmek istedik. Fakat herkes bu konuyu başka kişilere itti. Bizde istediğimiz sonuçları alamadık. Bide bize Parasını ödeyemedikleri için Düzce il genelinde bin 500 aydınlatma direğini kaldıracaklarını söylüyorlar. Eğer bizim bölgemizde ki aydınlatma direklerini geri takacaklarsa biz para konusunda yardım edebiliriz” dedi.
Kalıcı konutlarda sadece 2. Bölge 12. Adada ki aydınlatma direklerinin kaldırıldığını iddia eden Site yöneticisi Bedrettin Ulcay ise “Tek tek araçlarımız ile bölgeleri dolaştık. Kalıcı konutlar da sadece bizim adamızdaki aydınlatma direkleri kaldırılmış. SEDAŞ’tan bize tüm bölgelerde tasarrufa gidileceğini bildirmişlerdi. Ama ne hikmetse sadece bizim bölgemizde ki kaldırılmış. Bize bahane olarak ise araçların giremediği bölgelerde ki aydınlatma direkleri kaldırıldı deniyor. Geceleyin biz evimizden çıkıp dolaşamayacak mıyız. Burada sabah namazına gidenler var. Karanlıkta nasıl evine gidecek bu kişiler. Çocuklarımız akşam sokağa çıkıp eğlenmek istiyor. Nasıl eğlenecekler. Tinercilere baliciler mi gelip burada oynayacak. Onlara mı alan yapıyorlar. Ülkemiz aydınlanmaya çalışırken bizi karanlığa itiyorlar” şeklinde konuştu.