D-100 Karayolu kenarında sanayi sitesinde her yağmur sonrası yine “bilindik” manzaralar ortaya çıktı.  Dün akşamdan bu yana etkisini sürdüren yağmur sonrası D-100 kenarındaki yan yol Asar Deresini aratmayınca, sanayi esnaf çareyi yolu kapatmakta buldu.

Yağmurluklarını giyen ve paçalarını sıvayan esnaf, yolu kaplayan yağmur sularının dükkanlarına girmemesi için tıkanan logarı kendi imkanları ile temizlemeye çalıştı. 25 yıldır aynı sorunla boğuştuklarını iddia eden esnaf, 6 dükkanın her yağmurda su baskını ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e de sitemli olan bazı esnaflar, başkanın makam aracından yola çıkarak göndermelerde bulundu.

AUDİ MARKA LOGAR MAKİNASI İSTİYORUZ

Bir esnaf, “havuzumuz dolmadığı için üzülüyorduk. Bugün doldu havuzumuz. Bunun çaresini biz biliyoruz. Başkanımızda çok hassas zaten bu konuda. Audi marka logar makinası arıyor. Bulamadığı için açamadı. İnşallah o marka logar makinası çıkarsa yollarımıza da açılacak. Belediye başkanı ve encümeninden bir bot istiyoruz. “diye konuştu.

BÜTÇE YETMEZ CEVABI

Her yıl aynı sorunun baş gösterdiği sanayi sitesinde durumu belediyeye ileten esnaf, karşılığında “bütçe yetersiz” karşılığını almış…

Esnaf, “25 yıldan beri bu böyle. Biz dilekçe ile ilettik belediyeye… Bize bütçemiz o logarı açmaya yetmez dendi. Bana logar yetmiyor. Geçen yıl dükkanlara giden su bilgisayarları yaktı. Kimse ilgilenmedi. Bu yıllardan beri böyle… Yazın denize gidemedik, burada özlemimizi giderdik. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

İŞİ GÜCÜ BIRAKTIK LOGAR TEMİZLİYORUZ

Belediyeye şikayetini ileten esnaf, ilgisizliğe sitem etti.Bir başka esnaf, “ Belediyeyi dün akşamdan beri arıyorum. Hiç kimse gelmedi. Yoğunlarmış… yazık günah işi gücü bıraktık logar temizliyoruz. “ifadelerini kullandı.