25 YILLIĞINA BEDELSİZ DEVREDİLDİ

Kalıcı işyerleri daha önceki toplantıda Türk Hava Kurumuna 5 yıllığına ücretli kiralanması konuşulmuş ancak üniversitede uzun vadeli yatırım düşündüğü için 5 yıllık tahsisi kabul edilmemişti. Bugün Olağanüstü toplanan İl genel Meclisinde yine tartışmalar yaşandı.

İl Genel Meclisindeki olağanüstü toplantı Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül konunun tekrar görüşmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna aktarılması konusunda mecliste oylama yaptırmasıyla başladı. Oylama öncesi söz isteyen MHP'li il genel meclisi üyesi Ahmet Turan, MHP grubu olarak ilk rapora da itiraz ettiklerini ve haklı çıktıklarını söyledi.

Turan “ Biz MHP olarak ilk rapora da itiraz ettik ve şu anda itirazımızda haklı çıktık. Bir üniversite 5 yıl için bir yere gidip üniversite kurmaz. Biz bunu daha önce söylemiştik. Ayrıca ilk etapta Türk Hava Kurumu Üniversitesine iki farklı yer verildiği içinde itiraz ettik ve red oyu kullandık. Geldiğimiz noktada her iki konuda da haklı çıktığımızı görüyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Turan'ın konuşması sırasında müdahale eden Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül bir yanlışlık olmadığını ve her şeyin prosedüre uygun bir şekilde yapıldığını söyledi. Bülbül “ Ben bu alınan kararı Türk Hava Kurumu'nun üniversiteyi buraya bedelsiz verilirse yapılacağını öğrenince ve kamuoyunun baskıları artınca meclisi olağanüstü toplama kararı aldım ve konuyu tartışmaya açtım” şeklinde konuştu.

Karşılıklı atışmaların ardından konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun durumu görüşüp karara bağlanamaması için 15 dakikalık ara verildi. 15 dakikalık arada durumu görüşen Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri toplantıya tekrar başlanmasının ardından komisyon adına raporu İbrahim Canpolat okudu.

Canpolat’ın okuduğu rapora göre 127 adet işyeri Türk Hava Kurumu'na ücretsiz bir şekilde 25 yıllığına tahsis edildi. 127 adet iş yerinin dışında 12 adet işyerinin de takas işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk Hava Kurumuna tahsis edileceği raporda belirtildi.

Böylelikle aylardır konuşulan tahsis işlemi ilginç bir şekilde 15 dakikalık komisyon görüşmesi ile karara bağlanarak oy birliği ile kabul edildi. Raporun bu kadar hızlı bir şekilde görüşülüp karara bağlanması ise bürokrasinin istediği anda ne kadar hızlı olabileceğini bir kez daha gösterdi.

 

Haber: M. YILMAZ