Düzce Müftülüğü’nde düzenlenen programda Taşra Buluşmaları 3. İstişare toplantısı gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatı ile taşra teşkilatının bir araya geldiği "Taşra Buluşmaları" toplantısına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Emin Özafşar, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Selman ve Atama bir Daire Başkanı Recep Sönmez'de katıldı. Prof. Dr. Özafşar, Düzce Müftülüğü'nde düzenlenen toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin Hac ve umre vazifesini yapmak için büyük çaba harcadığını belirterek, "Türk milleti, 1 milyon 200 bini aşkın Hac başvurusuyla rekor kırdı" dedi.
 Milletin istek ve arzularını karşılamak için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Özafşar, "Hacca gideceklerin sayısı maalesef kotaya göre belirleniyor. Türkiye'den her sene 70 bin kişi hacca giderken, ilave kontenjanlarla bu sayı 80 bine kadar ulaşabiliyor. Ama rekor kıran bu başvuru içerisinde maalesef vatandaşlarımızın yüzde 10'u bile gidemeyecek" diye konuştu.
 Dünyada sadece Türkiye'de uygulanan kura sistemini başlattıklarını hatırlatan Özafşar, Kura sisteminde daha önceki yıllarda kayıt yaptıranların şansının daha yüksek olduğunu vurgulayarak, “Bu sistem sayesinde hacca gidecekler belirleniyor" dedi.

 Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Haber; H. İŞCAN