Yerel Seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti. 31 Mart 2019 seçimleri sonucunda Düzce, Çilimli, Gölyaka, Boğaziçi ve Beyköy belediyeleri AK Parti’de kalırken, Düzce’de oy potansiyelini önemli ölçüde arttıran MHP, Düzce’nin en büyük ilçesi Akçakoca başta olmak üzere Yığılca, Cumayeri, Gümüşova ve Kaynaşlı belediyelerini kazandı. Yazı dizimizin ikinci bölümünde 3 tecrübeli başkanın 24 aynı masaya yatıracağız.

Muhsin Yavuz

Düzce'nin Çilimli ilçesinde 3 dönemdir rekor oyla belediye başkanı seçilen Muhsin Yavuz’un bu başarısının altında vatandaş odaklı hizmet anlayışı yatıyor. Halka dokunan icraatları ile sık sık adından söz ettiren Muhsin Yavuz, Ankara nezdindeki girişimleri ile “çalışkan başkan” olarak anılıyor. Belediyeciliğin insanlara dokunmadan yapılamayacağının altını her fırsatta çizen Başkan Yavuz, kentte alt yapı sorununu 2 yılda tam anlamıyla çözerken, doğalgaz çalışmalarının yüzde yüze ulaşmasını sağladı. Kamulaştırma çalışmalarını hızlandırarak OSB’yi yatırıma hazır hale getirmekte etkin rol oynayan Yavuz, ayrıca Çilimli’nin havasını değiştirecek büyük projelerin de hazırlıklarını tamamladı. Akdere ve Kayrantepe Millet Bahçeleri, kentsel dönüşüm ile Kültür ve Gençlik Merkezi geri kalan 3 yılda Yavuz’un hayata geçirmeyi planladığı öncelikli yatırımlar arasında yer alıyor.

Mustafa Koloğlu

Daha önce AK Parti’den 1 dönem Cumayeri Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Koloğlu, 2019 seçimlerinde MHP saflarında seçime girerek ilçenin yönetiminde tekrar söz sahibi oldu. Görevdeki ilk iki yılında Cumayeri Belediyesi’nin verimini ve performansını arttırmaya odaklanan Başkan Koloğlu, bu doğrultuda belediye ekiplerini sahada yoğun tempoda çalıştırdı. 2020’nin son aylarında ise projelere odaklandı. Cumayeri’ni daha güzel ve daha yaşanılabilir bir yer yapmak için tüm ekibiyle kolları sıvayan Koloğlu, Millet Bahçesi ve Hilaltepe Mesire alanları projesini yapım aşamasına getirdi. Millet Bahçesi projesinin içerisinde, futbol sahası, tenis kortu, kafeteryalar, koşu alanları ve sadece kadınların spor yapabileceği alanların olacağından bahseden Koloğlu, “Cumayeri’ne değer katacak” dediği enerji projeleri tamamlandığın da ise Düzce’de belediyecilik anlamında bir ilki başaracak.

Muharrem Tozan

Yine Gümüşova'da 1999-2009 yıllarında kesintisiz 10 yıl belediye başkanlığı yapan Muharrem Tozan da AK Parti’yi bırakıp Cumhur İttifakı ortağına geçerek yeniden belediye başkanı seçildi ve ilçede 3. Tozan dönemini başlattı. Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in bacanağı olan Tozan, Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tecrübesinin ardından tekrar dönüş yaptığı yerel yöneticilikte hedefini ‘Gümüşova’yı her alanda hak ettiği noktaya ulaştırmak’ olarak belirledi. Gümüşova’nın daha modern bir kent olması için üst yapı çalışmalarına ağırlık veren Başkan Tozan, ilçenin çehresini vatandaşın taleplerini de ön planda tutarak şekillendiriyor. Diğer başkanlar gibi Gümüşova Millet Bahçesi Projesi için çalışmalarını sürdüren Tozan, merkez mahallelerde yol ve alt yapı noktasındaki şikayetleri minimuma indirmesiyle de halkın takdirini topluyor. Deneyimli bir başkan olarak geride kalan son 3 yılında ilçeyi turizmde de hak ettiği noktaya getirmeyi hedefleyen Tozan, bu amaçla Ankara’da temaslarına daha da ağırlık vermeye başladı.

Vaat çok, süre az

Üçü de yerel yönetimde tecrübeli olan belediye başkanları görev sürelerinde 24 ayı geride bırakırken, vaatlerinin henüz yüzde 40’ını gerçekleştirebildi. Önlerinde 3 yıl gibi bir süre kalan başkanların Düzce’ye hizmet için artık koşar adım çalışmaları gerekiyor.