2019 yılında Akçakoca’yı vuran sel afeti, 7 kişinin hayatını kaybetmesine ve milyonlarca liralık maddi kayba yol açmıştı. Yolların ve köprülerin çöktüğü, ekili tarım arazilerinin sular altında kaldığı felaketin açtığı yaraların sarılması sırasında ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmemesi ise bazı vatandaşların zor zamanlar yaşamasına neden oluyor.  


Selin ardından Akçakoca’nın Yenice Köyü’nün bozulan yollarını onaran özel idare ekiplerinin, çalışmalar sırasında fındık bahçesine büyük zarar verdiğini belirten köy sakini Murat Aşık, 3 yıldır maddi olarak kayıp yaşadığını anlattı.
Tapulu arazisine özel idare tarafından dökülen taşlar nedeniyle yaklaşık 2 dönüm fındık bahçesinin olumsuz etkilendiğini kaydeden Aşık, 3 sene boyunca zararın karşılanması ve giderilmesi için gerek  kaymakamlık gerekse özel idareye başvurduğu halde hiçbir sonuç alamamasından yakındı.


“SON ÇAREM SAYIN VALİMİZ”
Aşık, en son çare olarak Düzce Valisi Cevdet Atay’dan yardım istediğini belirterek, “2019 yılında yol çalışmasında 2 dönümlük tapulu fındık bahçem zarar gördü. Tüm müracaatlarımı yaptım. Ancak 3 senede hiçbir cevap alamadım. 2 ton çıkan fındık bahçemden bu sene 500 kilo aldım. Son çare olarak Düzce valimizden yardım istiyorum.” dedi. 
Aşık, mağduriyetinin giderilmemesi halinde mahkemeye giderek, hukuki yollarla hakkını arayacağını sözlerine ekledi.