Kardüz, turizme açılamadan bir kış sezonuna daha giriyor! Hala bölgeye tesis için bir çivi çakılmadı!   

Düzce yerinde top sektiriyor
Kış turizmi denilince ilk akla gelen adres olan Gölyaka sınırları içerisinde bulunan Kardüz'de elektrik ve yol başta olmak üzere gerekli alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanmasına karşılık hala yatırım için Düzce'nin kapısı çalınmıyor. Kayak sporu için gerekli yatırım ve tesisleşme yapıldığında gözde kayak merkezleri ile yarışacak düzeye kısa sürede geleceğine kesin gözüyle bakılan Kardüz'ün kaderi iç çekip beklemek oluyor. Kartalkaya'nın öne çıktığı yıllarda Kardüz'ün de değerlendirilmesi talebinin üzerinden geçen 30 yılda Bolu kış turizminde almış başını giderken Düzce yerinde top sektiriyor. Düzce'yi Ankara'da temsil eden siyasilerin artık söylemlerindeki gibi "Kardüz'ü Türkiye'nin Davos'u" yapması beklenerdursun komşumuz adeta oteller diyarına dönüştü.
  
Avusturya'ya kadar gidildi  
Son yıllarda kıymeti çok geç de olsa anlaşılan Kardüz Yaylası için valilikte yapılan toplantı üzerine toplantılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan altyapı için gelen ödenekler ve yatırımcıların tercih sebebi olması için turizm gelişim bölgesi ilan edilmesine karşılık henüz tek bir yatırım çekilemedi. Düzce'nin en yüksek tepesi olan ve kış sporları için biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz Yaylası'nın kış turizme kazandırılması için çalışmalar Türkiye ile de sınırlı kalmadı. Bundan yaklaşık 3 yıl önce Milletvekili Fevai Arslan ile dönemin Valisi Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in aralarında yer aldığı heyet, Avusturya'ya giderek dünyada kış turizminin bir numarası olarak gösterilen Salzburg şehrinde araştırmalar yapmıştı. Kardüz için yabancı yatırımcılarla da masaya oturulduğu bilinirken aradan geçen yıllarda hiçbir yabancı yatırımcı  kapımızı çalmadı.  

Söylem çok, icraat yok!  
Hırvatlar'dan örnek alınarak bir teleferik sistemi kurulmasının dahi düşünüldüğü Kardüz için şimdi yöneticilerin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Kürsü konuşmalarında, Düzce'nin tesisleşmeye olan ihtiyacı vurgulanarak, “Özel sektörü buraya çekmemiz gerekiyor.” denilse de aylar-yıllar geçiyor, sonuç değişmiyor. Sürekli söylemlerle Düzce için önemi vurgulanan Kardüz'de artık turizme yönelik tesisleşme adına icraata geçilmesi bekleniyor. Uzun yıllardır Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden birine dönüşmesi gündemde olan bölgenin artık hakettiği noktaya taşınması adına bekleyişlerin yerini somut adımların alması isteniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER