Sanayi fakiri, turizm zengini

Düzce’nin doğal güzellikleriyle adından söz ettiren ilçelerinden biri olan Yığılca’da turizm odaklı çalışmalar  devam ediyor. Bir çok ilçenin aksine merkeze uzak olmasına bağlı olarak sanayi yatırımlarından yana en fakir ilçe olan Yığılca'da turizmde kalkınma hamlelerine ağırlık veriliyor. Bal ormanları, şelaleleri, mağaraları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Yedigöller Milli Parkı'na 35 km mesafede bulunması nedeniyle Düzce’nin önemli destinasyonlarından biri olan Yığılca'da son yıllarda bu yönde yatırımlar hız kazandı.

Başkan Yiğit: Sona gelindi

Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz ilçenin gözde bir turistik adrese dönüşmesi adına çalışmalara başlayan Başkan Yiğit, Sarıkaya Mağarası ve şelaleler projelerinden sonra Yılançatı Kanyonları’nın tabiat parkı ilan edilmesi noktasındaki çalışmalarında son aşamaya geldi. Projenin bitme aşamasına geldiği müjdesini veren Yiğit, bölge hakkında şunları söyledi:

“Çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Yiğit; Cennetimsi bir güzelliğe sahip olan Yılançatı Kanyonları, Orman Bakanımız Sayın Profesör Doktor Veysel Eroğlu’nun yakından ilgilendiği bir doğa harikası. Buraya yapılacak tesislerin işletmesini Yığılca Belediyesi yapacak. İki Metropol şehrin ortasında olması buranın farklılığını ortaya koyuyor. Mağaraları, Şelaleleri, tarihi Mimari yapısı ve bozulmamış doğasıyla ayrıca kendine özgü arısı ve balı ile Yığılca’mız bölgenin parlayan yıldızı olacak.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tabiat parkları listesinde Düzce’den 3 adet tabiat parkı bulunuyor. 2011 yılında listeye Güzeldere Şelalesi ile Kurugöl Tabiat Parkı'ndan sonra listeye 2014 yılında Aydınpınar Şelalesi de eklendi.

EMITT tanıtım için önemli fırsat

Öte yandan eşsiz doğal güzellikleri arasında öne çıkan Hasalar Barajı Gölü, olta balıkçılığı ve alternatif su sporlarının yanı sıra, her yıl geleneksel olarak düzenlenen kano ve yelken yarışları ile Yığılca'nın tanıtıma önemlı katkı sağlıyor. Tüm bu doğal zenginliklerin Türkiye ile birlikte dünyaya duyurulması için ise her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 20. gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı gibi uluslar arası platformlar fırsat olarak değerlendiriliyor. Merkez ve ilçelerin fuar alanında ayrı ayrı tanıtımı yapılarak kendilerine özgü yöresel ürünler ziyaretçilerle buluşturuluyor. Bu yıl Düzce ve ilçelerinin 15. kez katılacağı EMITT'te Yığılca'nın yine arısı ve balıyla fark yaratması bekleniyor. İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Konge Merkezi’nde 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nda Düzce standı 8’inci salonda yer alacak.

Haber;Y.SEVER