Muharip Gaziler Derneği'ne Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Ateşesi Kurmay Albay Jooseong Han ve Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı M. Şükrü Tandoğan eşleri ile ziyarette bulundu. Kore gazilerinin torunlarına burs vermeyi amaçlayan bir proje kapsamında Düzce'ye gerçekleştirilen ziyarette Kurmay Albay Jooseong Han, Düzce'de 4 Kore gazisi torununa Güney Kore adına burs verileceğini açıkladı. Düzce’de burs verilecek gazi torunları Emin Zengin, Habibe Aydın, Melike Kınay ve Melih Yıldırım olarak belirlendi. Kurmay Albay Jooseong Han ziyareti sırasında Türkçe konuşurken, gazilerin elini de öpmeyi ihmal etmedi.


Kesinlikle bir soykırım değildir

Kurmay Albay Jooseong Han ile birlikte Düzce Muharip Gaziler Derneğine gelen Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Ermeni'ler ile ilgili konuştu.

Tandoğan, "1914 senesi Birinci Dünya Savaşı'nın başladığı yıllarda ülkemizde yaşayan Ermeniler'in, Rusya, Fransa ve İngiltere tarafından kışkırtılarak bizi arkadan vurmaları söz konusuydu. Ermeni Soykırımı olarak adlandırılan konu bir tehçir olayıdır. Ermenilerin tehçiri esnasında o zamanın şartları dolayısıyla bir takım zahiyatlar olmuştur. Bunu kabul ediyoruz. Bu zahiyat kesinlikle bir soykırım değildir, eğer soykırım olsaydı İstanbul'daki Ermeniler'in de soykırıma tabi olmaları gerekiyordu. Amaçları Türkiye Cumhuriyeti üzerinde bir Ermenistan Devleti kurmaktır. Biz buna müsade edemeyiz. Biz bu olayları soykırım olarak kabul etmiyoruz. Türk Milleti'ne soykırık yapmak yakışmaz. Eğer soykırım yapsaydık Anadolu'da hiçbir milleti barındırmazdık." şeklinde konuştu.

6 şehir daha gezecek olan Kurmay Albay Jooseong Han'nın Düzce ziyaretinden sonraki adresi Sakarya oldu.