Tanıtımda çok yönlü atak

Düzce, tanıtımda çok yönlü atağa geçti. Bir yandan Düzce Valiliği öncülüğünde Ankara'da ilk kez katılım sağlanan Tanıtım Günleri etkinliğini başarıyle geride bırakan Düzce, bir yandan da Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) eliyle düzenlenen programlarla tanınırlığını arttırıyor. Kurulduğu 2009 yılından itibaren turizm ve bölge tanıtım çalışmaları gerçekleştiren Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden sorumlu MARKA, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de bölgeye akın etmesini sağlamak amacıyla bir kez daha Araplar'ı 5 ilde ağırladı.

Orta Doğu’nun önde gelen seyahat acentelerine bölge turistik destinasyonları ve yeni tesis altyapısını tanıtmayı amaçlayan ve 4 yıl aradan sonra 2. kez gerçekleştirilen Doğu Marmara Fam-Trip etkinliğinin tamamlanması dolayısıyla MARKA tarafından ziyaret ve incelemelerin detaylarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Orta Doğu’dan 34 turizm profesyoneli

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’nın işbirliği ve sponsorluğunda; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe toplam turizm harcamaları 43 milyar doları geçen; Bahreyn, Doha, Abu Dabi ve Dubai ile Cidde, Dammam, Yanbu, Medine ve Riyad’dan 34 turizm profesyoneli katılım sağladı. Arap heyet, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’da bulunan; Sapanca, Abant, Aladağ Yaylaları, Gölcük, Topuk Yaylası, Akçakoca, Orman Park, Sakarya Park, Maşukiye, Saat Kulesi, Sekapark, Av Köşkü, Termal, Sudüşen Şelalesi, Atatürk Arberetumu, Yuvacık, Garden A.Ş. ziyareti ve Kağıt Müzesi gibi turistik destinasyonları ve tesisleri inceleme imkânı buldu. Ayrıca etkinliğin son günü bölgemizdeki otel ve turizm acenteleri ile Orta Doğu’dan gelen turizm profesyonellerini bir araya getirerek işletmeler arası bir sektör toplantısı  gerçekleştirildi. Ayrıca bölgedeki otel ve yerel yönetimlerin masraflara ortak olarak maliyeti paylaşmaları işbirliği için örnek oluşturdu."

500 bin yabancı turist ve 2,1 ortalama kalış süresi

Öte yandan Bölge Planı kapsamında 2023 için hedef konulan 500 bin yabancı turist ve 2,1 ortalama kalış süresine ulaşmada belirlenen adımların uygulandığı kaydedilen açıklamada, bu kapsamda 2016 yılında ikinci kez yapılan Fam-Trip etkinliği ile Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında olmayı hedefleyen Doğu Marmara Bölgesi’nin her geçen gün nitelik ve nicelik yönünden gelişen turizm kapasitesi tanıtıldığı belirtildi.

Haber;C.ÜSTÜNER