Düzce Belediye Meclisi 2014 dönemi, Ağustos ayı toplantısı, 1. birleşimi Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda 10 gündem maddesi ile yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in başkanlığında yapılan toplantı öncesi Keleş, meclis üyelerini bir önceki ayda yapılan çalışmaları aktardı.
Öncelikle Konuralp’te yapılan çalışmaları anlatan Keleş, Darıcı Mahallesi’nde yapımı devam eden terminal ile ilgili aldıkları kararları paylaştı. Hazırladıkları terminal kiralama raporu ile, 29 yıllığına gelir üzerinden ihaleye çıkılacağını söyledi.


Keleş ayrıca Kalıcı Konutlar Bağlantı yolunda yeni bir trafik organizasyonu yaptıklarını, böylece trafiğin 15 dakika kısalacağını belirtti. Kalıcı Konutlarda eskimiş park aletlerinin yenileceğini ve 60 adet ilave kamelya yapılacağını da sözlerine ekledi.

 

 

AVM İÇİN RADİKAL KARARLAR ALDIK


Belediyenin alacakları ile ilgili ciddi bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Keleş, 1 buçuk milyon dışarıdan harici borç ödediklerini dile getirdi. AVM ile ilgili olarak da konuşan Keleş, 52 tane usulsüzlük tespit ettiklerini ve çok radikal kararlar aldıklarını ifade ederek “ kimsenin 5 kuruş parasını yedirtmeyeceğiz. Koruyup kollayacağız” dedi. Keleş, bu konuda da belediye meclis üyelerinden destek istedi.

Keleş’in 1 aylık değerlendirmesinin ardından MHP Grup Başkan Vekili Ercan Katırcıoğlu söz aldı. Katırcıoğlu, Keleş’ten taleplerini sıraladı. Meclis toplantıların ayda bir toplanmasının yeterli olmadığını belirtirken birim müdürlerinin de toplantılarda yer alması gerektiğini söyledi.

 

FARKLI YANSITILDI


MHP Grubub Geçtiğimiz ay verdikleri AVM önergesi nedeniyle alışveriş merkezi yöneticileri tarafından kamuoyuna farklı olarak yansıtıldıklarını dile getirdi.

 

 


İNCELEME KOMİSYONU OLUŞTURULDU

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise muhalefet meclis üyelerine eleştirilere aldırmamaları tavsiyesinde bulundu ve usulsüzlüklerin üzerine gideceklerini söyledi. Toplantıda Alışveriş merkezini incelemesini yapılacak komisyon oluşturuldu. Belediye İmar Müdürlüğü, Mimarlar Odası, Barolar Birliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden oluşturulacak teknik bir heyet önümüzdeki günlerde inceleme yapacak ve çıkacak sonuca göre gereken hamseyi yapacak.