Dağlık ve engebeli bir coğrafi yapıya sahip olan Düzce’de kış şartları oldukça ağır geçiyor. Hızlı bir şekilde eriyen karlar ve kuvvetli yağışlar, toprak kaymaları ve heyelanları da beraberinde getiriyor. Heyelan bölgelerinde alınan geçici çözümler, ertesi yıl sorunun yeniden ortaya çıkmasına neden oluyor.

Bu nedenle Düzce’de her yıl belli noktalarda oluşan heyelanlarla ilgili proje hazırlanacak. Bu kapsamda Düzce Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca Düzce merkez ve ilçelerinde meydana gelen 7 heyelanlı bölgeye Geoteknik Proje Yapılması için ihaleye çıkılıyor.

Düzce Valiliği Toplantı Salonunda 4 Mart Cuma saat 14.00’de açık ihale usulüyle yapılacak ihalede Düzce merkeze bağlı Çınardüzü Köyü ve Uğur Köyü ile Çilimli Karaçörtlen ve Hızardere Köyleri, Cumayeri Hamascık Köyü, Gölyaka Güzeldere Köyü ve Kaynaşlı Topuk Yaylası Yolunda meydana gelen heyelanlar için Geoteknik proje hazırlanacak. Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılacak ve 45 günlük iş takviminde bitirilecek.  

Haber;S.KAŞKIR