Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından Karadeniz sahillerine verilen tek mavi bayraklı plaja sahip olması nedeniyle de ayrıcalıklı olan Tarihi Ceneviz kalesi ve plajı’na mavi bayrak törenle asıldı.

 

Akçakoca belediye başkanı Cüneyt Yemenici yaptığı konuşmada “Mavi bayrağa hak kazanmak elbette kolay değil. Otuz önemli kriteri yerine getirmek gerekiyor. Bunun için el ele vererek çok çalıştık; halkımıza eğitici seminerler düzenledik, çevreyi, doğayı, denizi koruyucu önlemler aldık, plajımızı Mavi Bayrak kriterlerine hazır hale getirdik. Gelen misafirlerimizi, siz kıymetli hemşerilerimizi deniz suyu analizleri sürekli yapılan, bilgilendirme tabelaları ile yönlendirilen, plaj hizmetinin tam anlamıyla verildiği Ceneviz Kalesi Plajımızda ağırlamak ve insanımızın hak ettiği güzellikleri onlara yaşatmak bize ayrı bir haz vermektedir. Akçakoca Belediyesi olarak Karadeniz’in tek Mavi Bayraklı plajına sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Akçakoca’nın Ankara ve İstanbul’a olan yakınlığı; Bolu ve Düzce’nin denize açılan kapısı olması Ceneviz Kalesi Plajımızın önemini kat be kat arttırmaktadır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Ceneviz Kalesi Plajı Mavi Bayrak törenine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, plajımızın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Yemenici’nin konuşmasının ardından denize sıfır konumuyla tarih ve doğanın iç içe olduğu bölgenin ender güzelliklerinde biri olan Kale Plajı, deniz suyunun temizliği, çevre yönetimine önem verdiği, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinlikler yaptığı, plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğini sağladığı için Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen bayrak, Belediye Başkanımız Cüneyt Yemenici tarafından göndere çekildi. Mavi bayrağın göndere çekilmesinin ardından Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’da mavi bayrağın önemine değindi ve Avrupa’daki plajların hassasiyeti hakkında bilgiler verdi. Akçakoca’daki plajların birçoğunun Ceneviz kalesi plajı gibi mavi bayrak almasını diledi ve bununla ilgili her türlü desteği vereceğini belirtti.