5 Ocak 2014 tarihinde aramızdan ayrılan usta tiyatro sanatçısı Celil Yağız, vefatının yedinci yılında Düzce Şehir Mezarlığı’ndaki kabri başında yakınları ve dostları tarafından dualarla anıldı.

Düzce’nin yetiştirdiği Türkiye’nin tanınmış tiyatro sanatçısı Celil Yağız için koronavirüs tedbirleri kapsamında mezarı başında düzenlenen anma programına katılan merhum Yağız’ın dostlarından Ali Özkal, usta sanatçı için kaleme aldığı şiiri okudu.

Ardından yaptığı konuşmada ise Özkal, “Celil Yağız, tam bağımsız, laik, ve demokratik Cumhuriyetin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği, ırkçı, gerici ve bölücü olmayan, aklın, bilimin, kültürün, sanatın ve barışın egemen olduğu, emeğin karşılık bulduğu bir ülke olma hayali ile Atatürk’ün açtığı aydınlık yola anlamlı katkılar sağlama düşüncesinden bir an için bile vazgeçmeden bu uğurda sanatını son nefesine kadar icra etmiş gerçek bir sanatçıydı. En son oynadığı eser, Sayın Valim İsa Küçük tarafından yazılan Halet Abla Destanı’ydı. Halet Çambel’in mücadeleli yaşamının anlatıldığı eseri sahnede canlandıran Celil Yağız’ın adının Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki 400 kişilik salona Celil Yağız Sahnesi şeklinde verilmesi Celil Yağız’a ve sanata saygı açısından memnuniyet ile karşılanmıştır. Ancak bu bence yeterli değildir ve yapılması gerekli iki hizmet daha vardır. Birincisi Kültür Merkezi’nde Celil Yağız için fotoğraflardan, biyografisinden, hakkında yazılanlardan oluşan bir köşenin düzenlenmesi, ikincisi ise Celil Yağız ile Elli Yıl kitabının bir an önce basılması.” dedi.

Anma programı okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla sona erdi.