Çiftçilere tarımsal anlamda destek olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yüzde elli hibe destekli 708 adet makine ve ekipmanı çiftçilere gönderdi.

Makine ve ekipmanlar bugün Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende çiftçilere teslim edildi. Törende konuşan Vali Ali İhsan Su Dünya'nın en çok ihtiyaç duyduğu nesnenin gıda olduğunu bu nedenle tarım sektörünün desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

TARIM SEKTÖRÜ DESTEKLENMELİ

Vali Su “ Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu ve duyacağı nesne nedir diye sorsak herkesin cevabı gıda olacaktır. Bugün Dünya'da açlıktan ölenlerden bahsediyoruz. İyi beslenememekten bahsediyoruz. Kaliteli ve yeterli beslenmeden bahsediyoruz. Bütün bunların tamamı gıda ile alakalı. İnsan hayatının sürdürülebilmesi yaşamın devam etmesi için n öncelikli olan şey gıdadır. Bu anlamda gıda sektörürünün, tarım sektörünün desteklenmeside çok büyük önem arzediyor. Bugün gelinen noktada tarımsal üretimi arttırmak, geliştirmek, kaliteli hala getirmek ancak makine ve ekipmanla teknik destek ile mümkün olur.” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİLERİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Makine ve ekipman yoksa üretimde kalitenin yakalanamayacağını söyleyen Vali Ali İhsan Su bu durumun ülke ekonomisini de etkileyeceğine dikkat çekti.

Su “Bu anlamda hem tarımsal üretimi geliştirmek hem verimliliği artırmak hem de tarımsal sanayininde gelişimine katkı sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu anlamda çiftlere Makine ve ekipman desteği sağlamaktadır. Yüzde elli hibe destekli olan bu program çifçilerin önünü açacak olan verimliliğini artıracak olan, onların tarım sektöründen daha çok kar etmesini sağlayacak olan çok önemli bir programdır. Bu yıl içerisinde 708 çiftçimize 1 milyon 26 bin 920 lira hibe desteği sağlanacaktır. Bu benzeri ekipmanlar ile çifçilerimizin üretimini desteklemiş olacağız. Çiftçilerimize bol üretim bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

708 ADET EKİPMAN DAĞITILDI

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ise Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında çiftçilere 708 adet makine ve ekipman dağıtılacağını söyledi.

Kabaoğlu “Bakanlığımızın son yıllarda artan iş yükünün yanında yapmış olduğu başarılı çalışmalar sonucunda 2002'de 23 milyar dolar olan tarımsal hasılayı bugün, 62 milyar dolar seviyesinin üzerine çıkarmış tarımsal hasıla bakımından son yıllarda Fransa, İspanya ve İtalya'yı geçerek Avrupa'da dördüncülükten birinciliğe, Dünya'da da onbirincilikten yedinciliğe yükselmiştir. İlimizde çiftçilerimize yönelik 2013 yılı destekleme müracatları devam etmekte olup 2012 yılının üretim sezonu için bu yıl ilimiz çifçilerine 70 milyon TL'nin üzerinde karşılıksız destek verilmiştir. Bu yıl çiftçilerimize yüzde elli hibe destekli 708 adet makine ve ekipman dağıtacağız” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından çiftçilere makine ve ekipmanlarını Vali Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı İsmail Bayram verdi. Programın ardından konuklara yiyecek ve içeçek ikram edildi.

Haber: M. YILMAZ