Gölyaka ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan Kardüz yaylası şenliğinin bu yıl 70.’si çeşitli etkinliklerle başladı. Her yıl ilginin arttığı şenlikte Bisiklet yarışı ve Bayanlar çim kayağı yarışmaları düzenlendi. Saat 11.30 bisiklet yarışının Startını Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik verdi.

10 bisikletçinin katıldığı yarışmanın birinciliğini Candan Kahraman, ikinciliği ise Mustafa Daymaz kazandı. Şenlik komitesi tarafından bisiklet yarışında birinci gelen Candan Kahraman’a 2 bin 500 YTL tutarında motosiklet ödülünü, Gölyaka Kaymakamı Tayfun Elbasan verdi. 2. gelen yarışmacıya ise elektrikli bisiklet hediye edildi.

Şenliğin en ilginç etkinliklerinden olan bayanlar çim kayağı yarışması ise şenliğe damgasını vurdu.

Çamaşır leğenleri ile Çim üzerinde kayma yarışının startının verilmesinin ardından büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmayı Tülay Demir kazanırken ikinciliği ise Merve İpek kazandı. Çamaşır leğeni ile yapılan çim kayağı yarışmasında dereceye girenlere Turizm il Müdürü tarafından hediyeleri verildi.

Şenliğe katılan vatandaşlar, kemençe, davul zırna eşliğinde stres atma fırsatını da kaçırmadılar.Şenlikte yerel sanatçılar da, şenlik alanını dolduran binlerce kişiye şarkılarını söylediler.

Yayla şenliğine bu yıl Kızılay kan merkezinden kan toplama ekibi ve acil durumlar için bir ambulans da davet edildi. 2 gün süren olan yayla şenliklerinde vatandaşlar gece yayla evlerinde ve çadırlarda konakladı.