Düzce'de 9. Ahilik Haftası kutlamaları yürüyüş ile başladı.Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce'de düzenlenen tören Düzce Belediyesi önünde öğrencilerin ve esnaf temsilcilerinin toplanmasıyla başladı.

 

 

İstanbul Caddesi üzerinde mehteran ekibinin öncülüğünde esnaf - halk yürüyüşü yapıldı. Kortej, Mehteran takımının marşları eşliğinde İstanbul Caddesinden yürüyerek Anıtpark’a ulaştı.

 


Ahilik Haftası etkinlikleri nedeniyle Anıt Park’ta düzenlenen tören, Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Kayıkçı'nın Anıt'a çelenk sunumu ile başladı.

 

 

 


Anıtpark’taki törende İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

 

 


Ardından yılın ve ilin ahisi, en genç ve örnek bayan ahisi ile yıl boyunca başarılı olan esnaf odaları üyelerine protokol üyeleri tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

 

 


VALİ’NİN ÖLÇÜSÜNÜ ALDI

 

 

 

Daha sonra Anıtpark'ta esnaf tarafından kurulan stantlar gezilirken, katılımcılara ahi pilavı ikram edildi. Tek tek stantları gezen Vali Ali İhsan Su, ürünleri inceleyerek bilgiler aldı. Düzce terziler ve Konfeksiyoncular odasının açtığı stantta ise oda başkanı eline aldığı mezura ile Vali Ali İhsan Su’nun ölçülerini almadan bırakmadı.

Haber: S. KAŞKIR