24 Haziran Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sürecinde Düzce, bakanları ağırlamaya devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi düzenlenecek olan ve toplam yatırım maliyeti 159 milyon TL olan 9 tesisin temel atma törenine katılmak üzere şehre geldi.

İlk durak Düzce Valiliği
İlk olarak Düzce Valiliği’ni ziyaret eden Bakanlar Eroğlu ve Özlü, karşılama heyeti ile tek tek tokalaşarak valilik binasına geçti. Buradaki ziyarette Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile Belediye Başkanı Dursun Ay da yer aldı. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Eroğlu'na günün anısına Bakan Özlü tarafından hediye tablo takdim edildi.


 

9 tesisin maliyeti 159 milyon TL
Buradaki toplantı sonrası Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, toplam yatırım maliyeti 159 milyon TL olan 9 tesisin temel atma törenine katıldı. Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası kürsü konuşmaları ile devam etti.

Düzce'ye ilave 2 köprü sözü
Düzce'de 8 köprü yapımının devam ettiğini belirten Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Dursun Ay'ın isteği ile 2 köprü sözü daha verdiklerini söyledi ve "Para yoksa artık başka yerden aktaracağız. Köprü yapmak bizim işimiz değil ama onu da yapacağız. Parasını ben yarın aktaracağım. Uyduruk köprü yapmayın düzgün, güzel, estetik köprü yapın. Projelerini hazırlayın. 4-4’lük olsun." dedi.

"Efteni Gölü'nü dünyaya açacağız"
"Gerçekten benim Düzce'ye karşı bir gönül bağım var." diyen Bakan Eroğlu, "Sayın cumhurbaşkanımız buraya geleceğimiz duyduğunda hem selamlarını iletti hem de "Ne gerekiyorsa yapın." dedi. Yine heybemiz dolu geldik. Düzce'ye ne yapılsa az ileri noktaya taşıyacağız. Düzce'miz cennetten bir parça. Saklı bir hazine. Tabiat güzellikleri açısından muhteşem. İstanbul-Ankara'nın ortasında 25 milyona hizmet sunacak projelerimiz var. Çok projemiz var. Efteni Gölü muhteşem bir yer. Dünyaya açacağız. Talimatı verdim; estetik açıdan muhteşem olacak. Bakan bir daha bakacak." diye konuştu.

"Bir slogan bulalım, bu şehri tanıtalım"
Düzce'deki bütün köyler ne istiyorsa onun ormanını kuracaklarını belirten Eroğlu, şöyle devam etti: "Bunu kurmak bizim boynumuzun borcu. Bütün orman köyleri bizim başımızın tacı. O alanlarda gelir getirici orman kuracaksınız. Burası muhteşem şelaleler diyarı. Bir slogan bulalım, bu şehri tanıtalım. Biz burada fakir turist istemiyoruz. Geldiği zaman 6 bin dolar bırakacak turist gelsin. Benim talimatım bunun üzerine. Çöpünü bırakıp gitmeyecek, döviz bırakıp gidecek."



"Ormanlar halkımızın kalkınması için bir lokomotif olacak"
Akçakoca arıtma tesisinin bu yıl sonuna kadar biteceğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti: "Düzce'de içme suyu konusunu kökünden hallediyoruz. Düzce’deki bütün dereleri ıslah etmek bizim boynumuzun borcu. Düzce'mize geçen yıl 8 milyar yatırım yapmışız. Yeni teklifler var onları da hayata geçireceğiz. Bir de Orman Genel Müdürlüğü'nün yol teklifi vardı, hepsini paket halinde sunacağız. Ormanlar artık halkımızın kalkınması için bir lokomotif olacak." 

"Çöp meselesi için de çözüm bulacağız"
Düzce'yi ileri noktaya taşıyacaklarının altını çizen Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: "Düzce'de atık su arıtma tesisleri yapımları başladı. Çöp meselesi için de çözüm bulacağız. Vatandaşların da taleplerini dikkate alacağız. Bütün bu yatırımlar için cumhurbaşkanımızın da destekleri var. Kendisine teşekkürü bir borç biliyorum."

"Güçlü cumhurbaşkanı, güçlü meclis"
24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin de konuşan Eroğlu, "Hatırlarsanız buranın 4. vekili benim demiştim. 3-0 olursa 4. vekil benim. Son zamanlarda çatı kurmaya çalıştılar ama çatı çöküverdi. Recep Tayyip Erodoğan halkın çok sevdiği kişi, nasıl olsa kazanacak. Meclisteki çoğunluğu ne kadar arttırabilirsek o kadar iyi denildi. Dolayısıyla "Güçlü cumhurbaşkanı, güçlü meclis" diyoruz."

"Efteni Gölü bittiğinde Düzce'nin Abant Gölü gibi bir gölü olacak
Efteni Gölü bittiğinde Düzce'nin Abant Gölü gibi bir gölü olacağını belirten Bakan Faruk Özlü ise şu ifadeleri kullandı: 

"Çok değerli bir projedir. Yaklaşık 2 metre derinliğinde bir gölet oluşacak. Sayın bakanım her karşılaştığımızda "Düzce'nin paraya ihtiyacı olduğunda mutlaka aktarırım." dedi. Bizim bakanlığımızda Düzce Ofisi var. Bütün projeleri tel tek takip ediyoruz, anlık takip ediyoruz. Bakanımız Düzce'nin bakanı yokken de bakanımızdı. Ben bakanımızı ikinci bakanımız olarak kabul ediyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum."

Vali: Düzce'miz sizi çok seviyor ve takdir ediyor
Bakan Veysel Eroğlu'nun 8 ay önce olduğu gibi yine müjdelerle Düzce'ye geldiğini belirten Vali Zülkif Dağlı, "Baktığımızda bugün 8 tane temel atma törenimiz var. Sayın bakanımz Düzce'miz sizi çok seviyor ve takdir ediyor. Düzce'yi el üstünde tuttuğunuzu, değer verdiğinizi Düzce halkı da görüyor. Doğa tabanlı turizmin müjdesini de vereceksiniz. Teşekkür ediyoruz." dedi.

Keşir: 159 milyonluk bir hediye paketi ile geldi
"Düzce bir orman ve su şehri." diyen Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, sözlerine şöyle devam etti: "Düzce'nin tamamı sayın bakanımızın konusuna giriyor. Sayın bakanımız her geldiğinde eli dolu geldi. Şimdi de 159 milyonluk bir hediye paketi ile geldi. Düzce, son üç yıl için söylüyorum; sayın bakanımızın liderliğinde bir sıçrama yaşadı. Biz de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylediğimiz gibi çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından 8’i Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1’i ise Orman Genel Müdürlüğü tarafından olmak üzere Düzce’ye kazandırılacak toplam 9 projenin temeli atıldı. DSİ tarafından inşa edilecek Çilimli Yenivakıf ve Akçakoca Altunçay barajları ile 6 taşkın koruma tesisinin yanı sıra ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların startını bakanlar verdi. Temeli atılan tesisler ile 2 milyon 230 bin metreküp su biriktirileceği ve 1 il merkezi, 3 ilçe merkezi ve 1 mahalle ile toplam 5 bin 266 dekar arazinin taşkın zararlarından korunacağı bildirildi.



Ayrıca, merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de ORKÖY sertifikası veren Eroğlu ve Özlü kiraz, kestane ve ıhlamur türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.




Haber: C.ÜSTÜNER