Kaynaşlı İlçesine bağlı Darıyeri Hasanbey Köyü bugün kültürel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Darıyeri Hasanbey Köyü Abhaz Kültür Derneği başkanı Özgür Bergut ve yönetim kurulu üyelerinin daveti üzerine Abhazya'dan 10 kişilk müzük grubu köye gelerek kültürel dokularına has güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinliğe Abhazya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı temsilcisi Nuri Gurzia ,dernek üyeleri ,köyün ileri gelenleri ve çevre köylerden de katılım oldu. Abhazya Pitsunda şehrinden gelen Abhaz Halk Şarkılarını seslendiren Grup ABAATA 'ya köyde yöresel yemekler ikram edildi.İkramlar yöresel geleneklere uygun olarak yapıldı.



Yemeğin ardından Abaata müzik grubu 4 eser seslendirdi. 2 eser enstrümansız olarak seslendirildi. İlki Nart efsanelerini anlatan bir parça olurken ikici seslendirilen şarkıda ise Ritsa gölünün güzelliği ve gizemini anlatıldı.Seslendirilen son parça ise vatan sevgisini içeriyordu.



Söylenen şarkıların ardından kültürel etkinlik Darıyeri Hasanbey köyü çocuklarının abhaz dansı ile renklendi.


Etkinliğe katılan Abhazya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı temsilcisi Nuri Gurzia faaliyetleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.Çok büyük bir ülke olmamalarına rağmen binlerce yıllık geçmişi ve kültürü yeni kuşaklara taşıyan çok sayıda grupların olduğunu ifade eden Gurzia eşi benzeri bulunmayan gruplara sahip olduklarını,sadece 20 tane çocuk grupları olduğunu söyledi ve Kültürlerin sınırı yoktur dedi.

 

 

Haber;P.Yıldırım