16 Temmuz'da meydana gelen sel Düzce'yi adeta diken üstünde yatırmış, özellikle Beyköy Beldesi sakinleri uyku uyuyamamıştı. Selin ardından Belediye Başkanları, Milletvekilleri ve birçok yetkili selden etkilenen bölgelere gidip durumu yerinde incelemiş ve hasar tespitinde bulunmuştu.

Bayındırlık veİskan Müdürü Mustafa Ramazan konuyla ilgili yaptığı açıklamada selin faturasını açıkladı. Ramazan, Samandere, Beyköy, Kaynaşlı ve Akçakoca'da oluşan tahribat sonucu yapılan incelemeler doğrultusunda, Belediyeler ve İl Özel İdare'nin raporlarına göre selin faturasının 12 milyon 900 bin TL olduğunu söyledi.

Kendilerinin sel için ayrıca bir tespit raporu çıkarmadıklarını ifade eden Ramazan, İl Özel İdare'nin Uğur Suyu için 8 milyon 75 bin TL, Kaynaşlı için 3 milyon 880 bin TL acil yardım talep ettiğini belirtti. Kendi bütçelerinde sel için bir pay olmadığını ve talepler doğultusunda Bakanlığın verdiği kadarıyla yetinildiğini vurgulayan Ramazan, dere ıslahları için de Bayındırlık olarak bir çalışmalarının olamayacağını bu gibi çalışmaların DSİ tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.