Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin ardından Muncurlu’daki ek hizmet binasının fizik tedavi merkezi olarak yeniden değerlendirilmesi ile bölgeye önemli sağlık yatırımları yapılmaya devam ediyor. Düzce Üniversitesi Hastanesi ile toplam iki büyük hastaneye sahip Düzce’de sağlık alanında önemli bir eksik var ki o da yetişkinlerin yanında çocukları tedavi edecek uzman kişilerin olmayışı…

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kazandırılan çocuk nefrolojisi gibi çocuk göz, çocuk kalp ve çocuk nörülojisi gibi alanların da kazandırılarak uzman kişilerce donatılması gerektiği gerçeği bu kez acılı bir babanın gözünden anlatıldı. Yunus Sezer isimli bir baba Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na yazıp gönderdiği metin ile serzenişini dile getirdi.

“Birlik olalım; çocuk hastanesini Düzce’ye kazandıralım”
2016 yılının 31 Ocağında 6 aylık yavrusunu kalp yetmezliğinden dolayı toprağa veren baba hastane yollarında verdiği mücadeleyi şimdi de Düzce’ye bir çocuk hastanesi kazandırılması için vereceğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Düzceli hemşehrilerim bölgemizin gerçekte ciddi sorunu olan ama hep arka planda kalan özellikle çocuk sağlığı konusunda paylaşım yapmak sizlerin de bunu duyurup birilerinin kulağına su kaçırmanızı istiyorum. Allah beterinden saklasın. Geçmiş olsun. Hepimizin çoluk çocuğu var Allah göstermesin ama birçoğumuz bu sorunları yaşıyor. Spor için bakan, vali, vekiller ne yapabiliriz diye toplanıp çözüm arıyor ya… Aynı şeyi hastane için de yapsalar? Fena mı olur Siyami Ersek gibi bir hastanemiz olsa çoluğumuzu çocuğumuzu güven içinde götürebilsek?

Ben bir can verdim hastane yollarında… Birlik olsak Düzce’ye çocuk hastanesi kazandırsak tüm bölgeye faydası olsa, şehir şehir gezmesek? Emin olun spordan, parktan, alışveriş merkezinden daha önemli. Bölgede çocuk kalp doktoru yok, çocuk nörolojisi yok… Mevzu siyaset değil. Düzce’mize çocuklarımıza faydamız olsun. Zamanında bana söz verdiler ama tek olmuyor destek olmadan.”


Haber: Ö.YILMAZ