Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kadın Çiftçilere girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla 2004 yılından beri Türkiye genelinde "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" düzenleniyor. İlimizde ve İstanbul'da yapılan bölge yarışmasında, geçen sene birinci olan ve 13 Haziran 2013 tarihinde Balıkesir ilinde gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması Türkiye Finali'ne katılmaya hak kazananarak yapılan yarışma sonucunda Türkiye ikincisi olan Halime Zengin'e Örtüaltı Çilek Yetiştiriciliği Projesi için ödenek sağlandı ve ödenek sayesinde serasını kurdu.

 




Kasım ayının başında 2 bin 400 adet Sweet Ann, 3 bin 600 adet Kabarla çeşidi çilek fidesi dikilerek üretim için ilk adım atıldı. Bu adımın ardından nisan ayında ilk hasat yapıldı ve mayıs ayında 925 kilo çilek elde edildi.


Nisan ve mayıs ayını verimli bir şekilde geçiren seranın açılışı bugün Vali Ali İhsan Su ve kurum müdürlerinin kurdela kesimiyle yapıldı. Kurdela kesiminin ardından Vali Su konuşmasında, bu tür projelerin Düzce'de arttırılması gerektiğini ifade etti.

 



Vali Su, "Bu tür faaliyetleri ilimizde arttırmamız gerekiyor. Fındığa alternatif ürünler geliştirmemiz gerekiyor. Seranın fındık üretimine alternatif olabilecek bir yöntem diye düşünüyorum. Bu anlamda da Tarım Müdürlüğü olarak çalışmamızı devam ettiriyoruz. Ben bu çiftçi kardeşimizi tebrik ediyorum"şeklinde konuştu.



Vali Su sonrasında serayı gezerek fotoğraf çektirdi ve basın mensuplarına da çilek ikram etti.