2014 yerel seçimler öncesinde mahalle olan Konuralp’e ayrı önem veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş adaylık döneminde Tarihi Konuralp Beldesi'ni ayağa kaldıracak projeler hazırladığını açıklamıştı. Düzce'nin diğer turizm alanlarını da kapsayan projede önceliği Konuralp'e ayıran başkan Keleş, Konuralp'e özel turistlik yerler, Konuralp Gazi'yi anma günleri gibi sosyal etkinliklerde bulunuyordu... Konuralp gaziyi anma programı gibi sosyal etkinlikleri hayata geçiren Keleş’in özellikle Konuralp Tarih Koridoru ve Kültür yolu gibi vaatleri Konuralp halkı tarafından unutulmadı. Vaatlerin takipçisi olan vatandaşlar,  “Konuralp Tanıtım” adlı sosyal medya hesabında projeleri hatırlatarak ilginç bir tespit paylaştı.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANIN PROJESİ:



Başkan Keleş’in “Konuralp Tarih Koridoru ve Kültür yolu” projesi 2004 yerel seçimlerde Ak Parti Tokat Belediye başkan adayı "Tarih ve Kültür yolu projesi" adıyla halkına sunduğu projenin birebir aynısı olduğu ortaya çıktı.




Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş adaylık döneminde yayınladığı proje videosuyla 2004 yerel seçimlerde Tokat Belediye başkan adayı Eyüp Eroğlu’nun yayınladığı proje videosunda sadece proje isimleri, müzik ve başkan adlarının değiştirildiği görüldü.

TOKAT BELEDİYE BAŞKANIN PROJESİ:


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş seçim çalışmalarında Konuralp Sosyal Tesislerinde görkemli bir törenle anlattığı Konuralp projelerinin şuabnda belediye başkanı olan 2004 yılında Tokat Belediye başkan adayından esinlendiğini her iki adayın proje videolarını paylaşarak belgeleyen vatandaşlar “projeler aynı da olsa, bakalım hangisi daha önce hayata geçirilecek?” sorusunu yönetti.

Geçtiğimiz günlerde Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda mega projeler bütünü olarak adlandırdığı projelerini paylaşan Başkan Keleş’in Konuralp Tarih Koridoru ve Kültür yolu projesini ne zaman hayata geçireceği merakla bekleniyor.

Haber;S.KAŞKIR