Geçtiğimiz haftalarda da haberlerimize konu olan ve Doğanlı'da faaliyet gösteren bir tekstil fabrikası, iddiaya göre bu sefer işçilerin E-Devlet şifrelerini kendilerinin bilgisi olmadan çeşitli yollarla alındığını öğrendiler. bunun farkına varan işçiler durumu Teksif Sendikası'na bildirdiler.Kendi izinleri dışında E-Devlet şifreleri alınan işçiler bugün Teksif Sendikası Örgütlenme Müdürü Asalettin Arslanoğlu ve Teksif Sendikası Düzce Şube Başkanı Cemil Tınaz önderliğinde Sendikalarının önünde toplandılar ve sloganlar atarak Düzce Adliyesi'ne kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında Trafik Polilsleri tarafından geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Olası bir tehlikeye karşı işçilerin kaldırımdan aşağıya inmeleri engellendi ve işçiler adliyenin önüne vardıklarında basın açıklaması gerçekleştirmek istediklerini belirttiler ancak kanun gereği adliye bahçesinde basın açıklaması yapılamayacağından işçiler, Teksif Sendikası Örgütlenme Müdürü Asalettin Arslanoğlu ve Teksif Sendikası Düzce Şube Başkanı Cemil Tınaz adliye kapısının önünde toplandılar ve madur olduklarını belirten işçileri temsilen Arslanoğlu konuşma yaptı. Arslanoğlu, konuyla ilgili adliyeye suç duyurusu yapmak için yürüyüş yaptıklarını, işçilerin bilgisinde olmadan E-Devlet şifrelerini almanın suç olduğunu ve bu sebeple adliyeye suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.



Arslanoğlu, " Böyle bir vakayla Türkiye'de ilk defa karşılaşıyoruz. Biz buradaki örgütlenme faaliyetlerimizi devam ettirirken işveren yasa dışı şekilde 30 civarında işçiyi işten attı, bunlardan 10 tanesiyle ilgili Teksif Sendikası tarafından tazminat davası açıldı ve örgütlenme devam etti. E-Devlet şifresini alanlar ve verenlere örnek bir ceza verilmelidir ve böylece bir daha hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının E-Devlet şifresini böyle keyfi sebeplerle alamasın ve kullanamasın. Biz bu nedenle adliyeye geldik" şeklinde konuştu.



Arslanoğlu iddiaya göre işçilerin E-Devlet şifreleri alınarak başka bir sendikaya üye yapıldıklarını, işçilerin bilgisinde olmadan yapılan bu üyelikler dışında Teksif Sendikası'nın açık ara farkla önde olduğunu ifade etti.



Arslanoğlu, " Çalınmış E-Devlet şifreleri kullanılmadan yapılan üyeliklerde Teksif Sendikası açık ara öndedir. Fakat müdürler, şefler, şef yardımcıları ve patronlar Teksif'e üye olursanız fabrikayı kapatırız, işsiz kalırsınız, isimlerinizi listeledik Düzce'de iş bulamazsınız, servislerinizi iptal ederiz işe gelemezsiniz diye tehdit ederek diğer işçileri diğer sendikaya yani patrona yakın olan sendikaya üye olarak kaydetmektedir" dedi.



Arslanoğlu'nun konuşmasının ardından işçiler Adliye'ye konuyla ilgili suç duyurusunda bulundular.

 

 

Haber;E.Tınaz