Cedidiye Mahallesi, Belediye Sokak girişinde bulunan ve Düzce Özel İdaresine ait 3 katlı binanın 2. katında bir Emlakçinin bulunduğu işyerinin lavabosunun altından temiz su borusu patladı. Gece hangi saatte patladığı belli olmayan borudan akan su 16 işyerinin tamamını sular altında bıraktı. Olay nedeniyle işyerlerinde bulunan paketlerin içindeki eşyalar büyük zarar gördü.

İkinci kattan sızan sular ise birinci katta bulunan işyerlerinin tamamına zararken, işyerleri sahipleri akan suyun altına bidon ve leğenler yerleştirerek daha fazla zarar görmemeye çalıştılar. Bir taraftan da işyerlerinin içinde biriken suları tahliye etmeye çalıştılar.

Düzce Belediyesinin Su tahsilat bürosunun bulunduğu katta olayın meydana gelmesi ve binanın yeni bir bina olması nedeni ile tepkilere neden oldu. Plastik borulardan yapılan temiz su borularının iyi kontrol edilmeden yapıldığını iddia eden işyeri sahipleri yeni bir binada bu tür bir olayın yaşanmasının hoş bir durum olmadığını belirttiler.

Su borusunun patladığı işyerinin sahibi gece saat 22.30 gibi işyerinden ayrıldıklarını belirterek, sabah saat 11.00 gibi işyerine geldikleri zaman her tarafta 15 cm su olduğunu, sebebin ise lavabonun altındaki su borusunun patlaması olduğunu farkettiklerini söyledi.

İşyeri sahipleri ise saban dükkanlarını açtıkları zaman her tarafın sular altında olduğunu gördüklerini, zararlarının çok büyük olduğunu dile getirdiler.