Kalıcı Konutlar 14. Bölge 111. Sokak üzerine bulunan ve depremden sonra Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Afet konutlarında oturan vatandaşlar, kötü çevre düzenlemesinden şikayetçi.

Konutlar, açık rögar kapakları, kırık kanalizasyon borularından bahçeye akan lağım sularıyla adeta unutulmuş bir bölge durumunda.

Sorunlarını defalarca belediyeye ve Bayındırlı İl Müdürlüğü’ne ilettiklerini ifade eden çevre sakinleri ise “Çocukların hasta olmasından bıktık” diye feryat ederek, yetkililerin duruma el atmasını istiyor.

İki Arada Bir Derede Kaldık
Afet konutlarında ikamet eden Hüseyin Turan, “Ocak ayında buraya taşındık. Ama taşındığımızdan beri Tuvaletlerin fayansından dışarıdaki sıvasına kadar binada bir çok sorun var. Belediyeye gidiyoruz sorunumuz var diye, bayındırlık il müdürlüğüne gönderiyorlar. Bayındırlığa gidiyoruz, “bizimle işiniz bitti belediyeye gidin” diyorlar. İki arada bir derede kaldık. Evlerin kanalizasyon borularının kırık olmasından dolayı bahçelere lağım suları akıyor. Pis kokular üst düzeyde. Biz burada nasıl yaşayacağız. Gerçekten bizimle ilgilenmiyorlar. Bende isterdim Memur-Sen’den Metek TOKİ’den ev almak ama benimde gücüm buraya yetiyor demek ki bu evi almışım. Bizi fakir ve gariban mı görüyorlar? Bizim tek istediğimiz çevre düzenlemesinin yapılması. Kanalizasyon borularının onarılması. Yollarımızın kullanıma açılması. Evin hemen üzerinde açık rögar delikleri var. Birinin çukura düşüp ölmesi mi gerekiyor. Ayıp gerçekten ayıp.”dedi.