Düzce'de doğaya verilen zarara bir yenisi daha eklendi. Beyköy'ün yaylası ile meşhur Derdin Köyü'ndeki ağaçlara dadanan sorumsuz kişiler, çırayı satın almak yerine ağaçlardan kazıyarak elde etme yolunu seçiyor.

Köyde yaşayan bir vatandaş, Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı'na gönderdiği mesajda 2 yıldır bu çevre katliamına yol açanlarla baş etmeye çalıştığını söyledi.

İlk zamanlar sırf ağaçlara zarar vermesinler diye ağaçların altına çıra yerine kullanmaları için yumurta kolileri bıraktığını ancak yine aynı manzara ile karşılaştığını aktardı.

Köydeki çam ağaçlarının gövdelerinin çıra için kesildiğini belirten tepkili vatandaşın gönderdiği fotoğraflar, ağaçlara ne kadar büyük zarar verildiğini gözler önüne serdi.

40-50 yılda büyüyen çam ağaçlarını balta darbeleri ile yaralayan kişilere savaş açtığını ifade eden doğasever vatandaş, "Ağaçlar ağlıyor" diyerek, jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü'nü de durumdan haberdar edeceğini ifade etti.

Ayrıca çıra almak için çam ağaçlarının gövdelerinde derin yarıklar açan kişilere karşı yetkililerin önlem alması isteniyor.

Haber: C.ÜSTÜNER