Düzce’den Bolu’ya sevk edilen 63 yaşındaki hasta Gülşen Dervişoğlu Bolu Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirdiği başarılı operasyon sonucu karnını kaplayan kitleden kurtuldu.

Edinilen bilgilere göre, Düzce’nin Cumayeri İlçesi’nde yaşayan 63 yaşındaki Gülşen Dervişoğlu, karın ve böbrek ağrısı şikayetleri nedeniyle Düzce’de bulunan devlet hastanesine gitti.Dervişoğlu ise Düzce’den Bolu Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayhan Ekici tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonrasında, hastanın sağ yumurtalığından kaynaklanan ve 30 cm büyüklüğüyle hastanın karnını adeta dolduran bir kitle tespit edildi.

30 cm büyüklükte ve 4 kg ağırlıktaki kitle kovaya sığmadı
Ekici’nin önerisi ve hastanın onayı sonrası gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 buçuk saat süren cerrahi müdahale ile hasta Dervişoğlu karnındaki kitleden kurtarıldı. Ameliyat sırasında yapılan frozen incelemesinde kitlenin iyi huylu olduğu tespit edildi.Ameliyat işleminin ardından yapılan ölçümlerde, kitlenin 25 cm eninde, 30 cm boyunda ve 4 kg ağırlığında olduğu belirlendi. Ameliyatla alınan kitlenin ise konulmak istenen kovaya sığmadığı öğrenildi.

63 yaşındaki hastadan Ekici ve ekibine teşekkür
63 yaşındaki kadın hasta ise, uzun bir süredir yaşadığı sağlık sorunlarına Bolu’da çare bulduğunu belirterek, tedavisini ve cerrahi müdahaleyi gerçekleştiren doktoru Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayhan Ekici ve ekibine teşekkür etti.