Esnaf bayramı olarak da bilinen Ahilik Kültürü Haftası esnaf odaları tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Düzce’de bu yıl 8.’si düzenlenen Ahilik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İş kıyafetleri giymiş esnaflar ve öğrenciler,  Anıtpark meydanında toplandı. Program öncesi Düzce Belediyesi mehter takımı bir gösteri sundu.

Anıt Park’ta düzenlenen törene Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Odası Başkanı Ertan Taşlı, daire müdürleri, Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile esnaf topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Törende konuşma yapan Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, Ahilik Haftasının bu ülke için çalışan, üreten, katkı sağlayan esnaf sanatkarlara hayırlı olmasını diledi.

Kayıkçı’nın konuşmasının ardından yılın ve ilin ahisi seçilen Osman Mutaf, yılın en genç ahisi seçilen Mustafa Akgün ve örnek bayan ahi seçilen Rüveyda Sivakoğlu’na protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Törende yıl boyunca başarılı olan esnaf odaları üyelerine de plaket takdim etti.

Ahilik Haftası dolayısıyla Anıtpark’ta stant açan esnaf odaları gezilirken, tören sonunda vatandaşlara Ahilik pilavı dağıtıldı.

Ahilik haftası dolayısıyla esnaf odaları Anıt Park’ta stant açtı. Stantlar arasında en çok dikkat çeken Fırıncılar odasının sergisi oldu. Etkinlikleri kapsamında sergi açan Fırıncılar Odası standında bir Ekmek firmasının ustaları, ağzında ekmek taşıyan timsah figüründen ekmek yaptı. Protokol üyeleri de stanta büyük ilgi gösterirken, artık “Ekmek Aslan’ın Ağzında” değil, “Timsahın Ağzında” diyerek espri yaptı.

Vali Adnan Yılmaz ise tören alanına sonradan katılarak stantları dolaştı. Esnafların toplumdaki önemini vurgulayan Yılmaz, esnafın toplumun bel kemiği olduğunu söyledi.

Haber; S. KAŞKIR