Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Aile Danışma Merkezi” düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açtı. Törene Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başta olmak üzere, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce İl Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Düzce Belediyesi Meclis Üyesi ve Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Düzce’de boşanma oranları çok arttı”
Açılışta konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Aile Danışma Merkezi’nin çocuklara, bireylere ve ailelere yönelik hizmet vereceğine dikkat çekerek, “Hepiniz açılışımıza hoş geldiniz. Biz bu çalışmaya şuradan başladık. Biliyorsunuz Düzce’de boşanma oranları çok arttı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere “Şehrinizdeki bütün sorunları inceleyeceksiniz ve buna çözüm üreteceksiniz.” dedi. Baktık şehrimizde aile içi geçimsizlik çok var. Dolayısıyla bunun önüne geçmek için yola çıktık. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu konuyu vatandaşlarımıza anlatacağız, önemini anlatacağız. Evlilik öncesi müracaat eden gençlerimize herkese eğitim vereceğiz. Kişiler evlendiklerinde bu kurumdaki sorumluluklarını onlara anlatacağız. Çiftlerin birbirine karşı sorumlulukları ve çocuklarına karşı görevlerini anlatacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Aile toplumun en önemli bireyidir”
Düzce Belediye Başkanı'nın eşi Nursel Ay, konuşmasında “Aile toplumun en önemli bireyidir, inşallah bundan sonra Azade Ay’lara çok iş düşmeyecek boşanmayı önleyeceğiz diyoruz.” dedi.

“Baro olarak destekliyoruz”
“Aile Danışma Merkezi” projesini baro olarak desteklediklerini belirten Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, “Bu önemli bir sosyal projedir. Benim önemli üstüne durduğum konu ise çocuk ve kadın şiddetinden bu ülkenin biran önce kurtulmasıdır.” diye konuştu.

“Aile ne kadar sağlam olursa toplum da o kadar sağlam olur”
İnşaatlarda en önemli şeyin çimento ve demir olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, ailenin de toplumun en önemli çimento ve demiri olduğunu vurguladı ve ekledi: “Aile ne kadar sağlam olursa toplumumuzda o kadar sağlam olur. İnşallah bu merkez ailedeki sorunların dolayısıyla toplumdaki sorunların çözülmesine bir katkı sağlar temennisiyle hayırlı olsun diyorum.”

“Önce bireyi sonra aileyi güçlendirirsek toplumu güçlendiririz”
“Düzce Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı için yürütülen çalışmalar kapsamında hizmete sunduğumuz bir diğer projemiz de budur.” diyen Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk ise konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugünden itibaren her yaştan kesime psikolojik danışmanlık adına hizmet vermeye başlayacak. Halka hizmet hakka hizmet olarak gören sosyal belediyecilik anlayışında olan Düzce Belediyesi yeni bir projeye daha başlıyor. Aile danışma merkezi. Aile derken bütün bireyleri kapsıyor. Herkesin sorunlarına bir nebze olsun paylaşabileceği ve çözüm getirebileceği bir merkez olacak. Sıcacık ev ortamında bir yer yapmaya çalıştık. Aile çok önemli. Bütün sorunların, bütün toplumun temelleri ailede yatıyor. Önce bireyi sonra aileyi güçlendirirsek toplumu güçlendiririz.”

Açılış konuşmalarının ardından Düzce İl Müftüsü Selami Emen’in yaptığı dua sonrası kurdelesi kesilen merkezde protokol üyeleri verilecek hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Haber: C. ÜSTÜNER