Aile Hekimliği Projesi ve Genel Sağlık Sigortası başta olmak üzere 1990’lı yıllarda birçok sağlık projesi üreten Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der)’nin, Düzce temsilciliğine Dr. Numan Çabuk getirildi.

Çabuk’tan ilk açıklama
Sağlık-Der Düzce İl Temsilcisi Dr. Numan Çabuk, konu ile ilgili yaptığı ilk açıklamada, derneklerinin kuruluşundan bahsederek, şunları kaydetti: “Sağlık-Der 1991 yılında sağlık mensuplarının dayanışması, sağlıklı bir toplum hedefiyle Dr. Ahmet Fevzi İnceöz ve arkadaşları tarafından Ankara’da kurulmuştur. Derneğimiz Aile Hekimliği projesi ve Genel Sağlık Sigortası başta olmak üzere 1990’lı yıllarda birçok sağlık projesi üretmiştir. Kurucu Genel Başkanımız TBMM’deki çalışmalarıyla sigarasız toplum yolunda en büyük adımı atmış ve teklif ettiği kanun yasalaşmıştır. 2006 yılından beri Sağlık-Der Genel Başkanı olarak görev yapan Dr. Kasım Sezen ve halen görevdeki yönetim tarafından yurtiçinde 63 temsilcilik/şube ve yurtdışında 7 temsilcilik açılmıştır.”
 
Derneğin hedefleri
Dernek olarak hedeflerinden bahseden Çabuk, “Genel olarak, sağlık ve sosyal güvenlik politikaları oluşturmak, sağlık alanında eğitim gören öğrencilere burs, barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrencilerle ilgili projeler geliştirmek, yurt içi ve yurtdışında tıbbi yardım faaliyetlerinde bulunmak, yurtiçi ve yurtdışından sağlık mensuplarının eğitimine katkı sağlamak, bu faaliyetleri gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışı şube ve temsilcilikler kurmak anlamında hedeflerimizi dört maddede topluyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Faaliyetleri
Derneklerinin bugüne kadar gerek yurt içi gerekse de yurt dışında gerçekleştirdikleri faaliyetleri de sıralayan Sağlık-Der  Düzce İl Temsilcisi Dr. Numan Çabuk, tıp fakültesi temsilcilerinin katılımıyla her yıl yapılan tıp divanı, toplu geziler, kamplar, piknikler, yemekli programlar, panel ve konferanslar, sempozyumlar, sağlık ve güvenlik şuraları, planlama toplantıları, kampanyalar düzenlediklerini bildirdi.
 
“Düzce’de faaliyetlere başladık”
Sağlık-Der Düzce İl Temsilciliği olarak Sağlık-Der’in kuruluş amaçlarına ve genel merkezlerinin politikalarına uygun olarak Düzce’de faaliyetlerine başladıklarını aktaran Çabuk, “Kamu veya özel sektörde görev yapan veya yapacak olan tüm sağlık mensuplarına hizmet vermekte olan derneğimizin Düzce İl Temsilciliği’nin açılışının hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” cümleleriyle açıklamalarını sonlandırdı.
 
Öte yandan Çabuk başkanlığında oluşturulan Sağlık-Der Düzce Temsilciliği yönetimi ise Faruk Eroğlu, Arif Şahin, Recep Altıntaş ve Dr. Serhat Bahadır Sözen isimlerinden oluştu.

Haber: C.ÜSTÜNER