Kurban Bayramı'nın ikinci gününde siyasi partilerin bayramlaşma programları vardı. Ak Parti’nin Camlı Köşk’teki bayramlaşma programına hac vazifelerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden Düzce Milletvekilleri Osman Çakır, İbrahim Korkmaz ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu dışında parti üyelerinin katılımı tamdı.
Bu yılki bayramlaşma programında tüm parti ilçe ve belde başkanları ile belediye başkanları tek tek kürsüye gelerek bayram temennilerini iletti.
 Bayramlaşma programının gündeminde ise Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler vardı. Milletvekili Fevai Arslan, Müslümanlara yapılan gaddarlığa sessiz kalamayacaklarını söyledi.
İslam Alemi İçin Kanlı Bir Bayram
 Arslan, “Bu bayram İslam alemi için kanlı bir bayram. Hemen burnumuzun dibinde Suriye’de Müslümanların hangi gaddarlıklara maruz kaldığını biliyoruz. Son günlerde Suriye’ye müdahale edilmemesi gerektiği ile ilgili laflar dolaşıyor. Biz üç kıtaya hakim olan, mazlumlara yardım eden bir devletin torunlarıyız. Sadece Suriye değil, diğer ülkelerdeki Müslümanların da sıkıntıları bizi ilgilendirir. Bize yakışanı yaparız. 200 bin, 300 bin az gelir, geçmişte daha fazlasına bakmıştır, bakmaya da devam edecektir.” Şeklinde konuştu.
Devasa Görünen İşler Geçmişte Kaldı
Düzce’de yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Arslan, Düzce’de çok ağır işler kalmadığını dile getirdi.
 Arslan, “ Yapılamayacak devasa görünen işler geçmişte kaldı. Karayollarımızda işlerimiz bitmek üzere. D-100 ve tem’de sıkıntı yok. Otoban bağlantı yolu gişeleri de pazartesi ya da Salı günü ihalesi yapılacak. 3 sene içinde bitilme şartı kondu. İnşallah bu süre içersinde bitirilecek. Köy yollarında da sızak asfalta döndük. İl özel idaremizle birlikte köy yollarımızda çalışmalarımız devam edecek. Türkiye’de yapılacak olan ilköğretim kampüsleri için de Düzce’nin ilk olarak yapılacak yerler arasına almaya çalışıyoruz. 2011-2012 yılı ölçeğinde DSİ’den en büyük yatırımı Düzce aldı. Bu yatırımlar kapsamında Asar Deresinin ıslahı devam etmekte . Üzerindeki tüm köprüler değişecek.”dedi.
Sırası ile söz alan Eski Milletvekilleri Fahri Çakır ve Celal Erbay, partililerin bayramını kutladıktan sonra Suriye’deki yaşananlara dikkat çekti.
“ Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu günlerdeyiz.” Diyen Eski Milletvekili Fahri Çakır, “ Bu millet büyük bir millet, bu topraklar bereketli topraklar. Dolayısıyla sınırımızda bizi etkileyecek bir konuya bir haber kalamayız. Bütün bu olumsuzluklara karşı biz de varız diyen AKP’den Allah razı olsun. Geçmişi gözümüzün önüne serdiğimizde çıkan fotoğrafı okumakta fayda var. Bosna’da Irakta pek çok Müslüman öldü. Filistin 60 yıldan bu yana bedel ödüyor. Tek umudumuz Türkiye, Ak parti. Bu ülke lider ülkeyi, süper güç olmayı AKP iktidarıyla görmeyi nasip etsin.” Diye konuştu.

Bu bayram sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Ak Parti İl Başkan Vekili Dursun Çakır,” Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler nedeniyle İslam alemi üzerinde karabulutlar dolaşsa da rabbim tüm İslam aleminin özgürlük içinde yaşadığı bayramları bizlere nasip eder” dedi.

 Bayramlaşma yapılan konuşmlarla son buldu.

Haber; S. KAŞKIR