Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, organik fındık üretimini gerçekleştirerek, fındıkta marka olmak ve uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmak amacıyla Belediye Başkanlığı öncülüğünde Akçakoca Organik Fındık Üreticileri Birliği'nin kurulduğunu açıkladı.
Turizm alanında yapılan yatırımlar, alternatif turizm alanında yapılan çalışmalarla son aylarda sık sık adını duyuran ve Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezi olan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, turizm yanında bir diğer önemli ekonomik girdisi olan fındık üretiminde de markalaşma çalışmalarına başladı.
Fındıkta markalaşma çalışmaları kapsamında, Akçakoca'da Belediye Başkanlığı öncülüğünde ''AKÇABİR'' adı altında ''Akçakoca Fındık Üreticileri Birliği'' kuruldu.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, belediyelerin tarımsal alanda veyahut başka bir alanda ticari olarak faaliyetlerde bulunmasının yasal olarak mümkün olmadığını hatırlatarak, belediyenin öncülüğünde Akçakoca'da organik fındık üretimini profesyonel bir şekilde gerçekleştirmek için ''Akçakoca Ekolojik Fındık Üreticileri Birliği''nin (AKÇABİR) kurulduğunu bildirdi.
Albayrak, turizmde tekrar eski günlere kavuşulması için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade ederek, ''Turizm alanında yapılan çalışmaların yanında ilçemiz için önemli bir ekonomik kalem olan fındık alanında çalışmalarımız hızla sürüyor. Daha önce düzenlenen ''Sürdürülebilir Tarım ve Çevre Forumu''nda AKÇABİR'in kurulması kararı alındı. Bu yönde alanında uzman danışmanlar ile hızla çalışmaları yürüttük ve AKÇABİR'i kurduk dedi.