AK Parti Akçakoca 4.Olağan Kongresi haftasonu Akçakoca Öğretmen Evi Düğün Salonu’nda yapıldı. Bütçe görüşmeleri nedeniyle milletvekillerinin katılamadığı kongreye Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak katıldı. Kongrenin divan başkanlığını, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram yaptı. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ezer yaptığı konuşmada kongrenin Akçakoca’ya hayırlar getirmesini diledi.

Ezer, “Bu kongre, Akçakoca’mızı 2014 yerel seçimlerinde omuzlayacak AK kadroların belirlenme kongresidir. 2014’de elde edeceğimiz sonucun, doğrudan 2015 Genel Seçiminde etkili olacağı ise tartışılmaz bir gerçektir. Yönetim kadrolarının bir kısmı değişse de, değişmese de aynı ekiple yola devam edilse de edilmese de, kongreler her zaman yenilenmenin, tazelenmenin, yeniden enerji ve heyecan depolamanın, asla eskimeyecek ilke ve değerler etrafında yeni bir ruh ve yeni bir coşkuyla bir kere daha kenetlenmenin günleridir” dedi.

İl Başkanı Mustafa Yılmaz da, yaptığı konuşmada başarılar dileyerek, “İnşallah bu kongrelerle birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştiricez “ şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından seçime geçildi. Tek liste gidilen seçim sonucunda mevcut Başkan
Mustafa Ezer yeniden AK Parti Akçakoca ilçe başkanı olurken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ali Darakcı, Ali Direk, Aysel Abanoz, Cengiz Barbak, Cengiz Yılmaz, Esvet Sarıoğlu, Hamide Seyyar, Hasan Cumur, Mustafa Çakır, Mustafa Okutan, Mustafa Özdeş, Nesibe Tuzcuoğlu, Osman Sağlam, Ömer Topal, Özkan Öztürk, Ruhi Yemenici, Taner Çakmak, Yaşar Hoşbaş ve Zafer Güner.